Болестите, които лекува домашната ракия

0

Домашната ракия – особено тази, която майсторите на казана оставят с по-висок градус – „за разтривка“ при простуда, е един от най-добрите природни илачи. Огнената вода, която извира легално и нелегално от гаражи и ракиджийници присъства отколе на трапезата на българина.

домашна ракия при 9 болестиДомашна ракия може да бъде приготвена не само от плодове, а почти от всичко, стига да има достатъчно захар. Основно у нас я правят от грозде, сливи и кайсии.

Един фермер от Панагюрище, който снимах преди години с оператора Росен Илиев за „Темата на Нова“ произвежда уникална ракия от мляко. Еликсир с едва доловим вкус на цвик и още чакащ своя патент! 

Та думата ми беше за това, че ракията – високоградусовата, домашната може да се ползва и за лечението на много болести. Ето поне 9 от тях, изпитани и предадени на поколенията от старите българи в Югозападна България!

Простуда

Нужно е да разтворите 30 гр камфор в половин литър силна ракия. Разтрийте тялото на болния с тази смес преди сън. Добре ще бъде, ако човекът се завие с вълнени одеяла, тъй като те ще му помогнат да се изпоти обилно – което е много важно, за да „излезе“ простудата от тялото. Препоръчително е болният да изпие чаша липов чай или отвара от бъз с мед.

Бронхит

Подгответе домашен лек, т.нар. настойка от половин литър силна домашна ракия, 10 смлени зърна карамфил, 10 гр счукана медицинска дъвка, 5 гр боров терпентин и 5 гр нишадър. Така приготвена отварата се оставя да престои на тъмно и хладно 10 дена, след което се прецежда. Приемът е по една супена лъжица всяка сутрин преди хранене.

Язва

Накиснете 4 с.л. жълт кантарион в литър силна гроздова ракия. Оставете на пряка слънчева светлина отварата, а след седмица да я прецедете. Приемайте по 25 мл 3 пъти дневно половин час преди хранене. За по-добър резултат приемайте сутрин по 1 с.л. зехтин преди закуска.

Зъбобол

При тежък зъбобол накиснете тютюневи листа в люта ракия. Оставете природният лек да престои половин час. С помощта на капкомер накапвайте в зъбната кухина от лечебната течност няколко пъти дневно.

зъбобол се лекува с тези природни капки

Киселини в стомаха

Накиснете 150 гр сушени черни боровинки в половин литър домашна ракия. Поставете т.нар. настойка за 10 дни на слънце. След това приемайте по 20-25 мл при нужда.

  Подагра

Разтворете 10 гр смлян карамфил в половин литър ракия и разбийте добре. Правете всяка вечер компрес със сместа на засегнатото място, като го сменяте 3-4 пъти.

природен лек за болки в ставите

Болни стави

Напълнете в еднолитръв стъклен съд или бутилка смлени диви кестени и допълнете с високоградусова домашна ракия. Нека 30 дни сместа да е оставена на слънце, след това с извлека се прави компрес на болното място.

Ревматизъм и шипове

Накиснете в силна ракия листа от репей. След едно денонощие ги извадете и с тях наложете засегнатите места. Преди това не пропускайте да намажете болните участъци от тялото със свинска мас. Компресът е задължителен с вълнен шал. Прилагайте поне седем дни лечението, за да има ефект. Направете малка почивка и след още седмица може да продължите същите процедури, но при нужда.

Безплодие

Добавете 300 мл силна ракия, 300 гр зехтин, 300 гр захар, по 10 гр черен пипер, счукани зрънца карамфил, медицинска дъвка и канела. Смесете добре. И двамата партньори приемат по 1 с.л. от сместа всяка вечер.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg