Свинската мас е по-полезна от зехтина

0

Повечето хора смятат, че зехтинът е много по-полезен от животинските мазнини, но последните изследвания опровергават тази теория. Изследователите открили, че растителните масла при нагряване отделят токсични химикали, които увеличават вероятността от сърдечно-съдови заболявания, деменция и рак, пише The Daily Mail.

svinska mas1Освен това, експертите твърдят, че много по-полезно за здравето ни ще бъде запържването на свинско месо в свинска мас или кокосово масло, отколкото ако това се направи в зехтин, който е малко надценен. Изследователите са установили, че риба, която е  приготвена с растително масло, съдържа 200 пъти повече съединения с алдехиди, отколкото са приетите стандарти за безопасност.

„Маслата, богати на полиненаситени мастни киселини, такива като слънчогледовото масло и царевичното масло, при нагряване освобождават високи нива на алдехиди, които са свързани с различни заболявания.” – се твърди в изследването.

zehtinСпоред експертите, по-малко количество наситени мазнини е много по-полезно от прекомерната употреба на растителни масла като зехтина. Не бива обаче да се забравя, че тялото ни се нуждае както от растителни мазнини, така и от мазнини с животински произход. Маслиновото масло и слънчогледовото масло трябва да се консумират в допълнение към салати, а когато са с гъста кремообразна консистенция, тогава са по-подходящи за пържене. В някои случаи, можете да смесвате растителното масло със свинска мас.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg