Във форма с… маршируване

0

Спомняте ли си онези далечни времена, в които строевата подготовка беше част от ученическото ни ежедневие? Всъщност тя не беше предназначена единствено да закали крехките ни тела, а част от едно още незабравено за мнозина идеологическо възпитание. Маршируването беше „призвано” да ни приучи към дисциплина, съпричастност и преклонение към паметните завети на Партията. Доколко сме се научили на това, е друга тема.

МаршируванеВсъщност, маршируването е физическа дейност, която има основното предимство, че се прилага лесно и почти навсякъде. На всичкото отгоре няма нужда от каквото и да е специално облекло. При подходящи тренировки да се марширува даже на високи токове е лесно. Става дума все пак за маршируване на едно място като начин да поддържаме форма. Какви са неговите предимства пред другите упражнения?

  1. Чудесно средство за подтискане нивата на стрес чрез отделянето в кръвта на нужната доза ендорфини. В резултат се блокира отделения кортизол – хормона на стреса и човек се чувства приповдигнат и в добро настроение.
  2. Примери за динамично разтягане Маршируване с изпънат крак (глутеус и задно бедро)

    Примери за динамично разтягане Маршируване с изпънат крак (глутеус и задно бедро)

    Маршируването чудесно моделира краката, в него вземат участие най-важните мускули, които правят краката ни като на газела.

  3. Ако смятате, че кардио тренировките задължително предизвикват задъхване и дори изпотяване, то маршируването е за вас. При него усилието е по-малко, но благотворното влияние върху сърцето и белите дробове – същото. Джогингът не е за всеки, маршируването – да!
  4. Може да усилите ефекта от маршируването като вдигате високо колене или марширувате с леки тежести. Резултатът е оформяне на цялото тяло, вкл. и на коремните мускули.
  5. Маршируването на място ще подобри равновесието на онези, които имат подобни проблеми. Правете го с 20 повторения два пъти дневно, като постепенно увеличите повторенията и дори опитайте със затворени очи.

Един чудесен начин за поддържане на форма, дори в пределите на работното място. За да не Ви гледат колегите странно, запалете и тях. Току виж сте създали модна тенденция…

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg