Изплува аржентинският град на духовете

0

Epecuen някога е бил един от най-известните курорти на Аржентина, но градът претърпял бедствие. След много дни на проливни дъждове, водите на езерото Ларго прелели дигата и залели целия град. 20 години по-късно потъналият курорт Epecuen, се появил отново.

Epecuen3

Дъждът неспирно валял 20 дни и нощи. Изглеждало като библейска сцена с потоп, когато 10-метрова вълна потопила целия град. За щастие, жителите успели да избягат, а градът придобил името „аржентинският Помпей”.

Epecuen2

След 20-годишен застой, водата започнала да се оттича, но разрушеният град вече е негоден за обитаване. Водите на езерото били солени и солта оставила своите следи по сгради, дървета, коли, които са в бяло покритие. Epecuen прилича на призрачен град от филм, тъй като хората, които бягали от бедствието, оставили след себе си оборудване, посуда, велосипеди, дрехи, всичко. Тайнствеността на това място след много години отново започнала да привлича туристи. Журналисти, фотографи и туристи жадни за тръпка, идват тук, за да видят как изглежда един мъртъв град.

Epecuen1

В Epecuen живее само един човек, който се завърнал в града след 20 години. Пабло Новак разказва в документален филм за потъналия курорт, че когато се заселил отново в родния град, се надявал, че водата бързо ще се оттегли.

Epecuen5

„Мислех си, че преди смъртта си, ще видя града дори възстановен. Мислех, че това просто ще се случи. Казах си, че очите ми пак ще го видят. Но сега аз изгубих надежда”,

споделя мъката си Новак.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg