Три лесни рецепти с дафинов лист за болни стави

5

Когато времето започне да се разваля, болните стави напомнят за себе си. Следващите няколко лесни за изпълнение рецепти ме впечатлиха и реших да ги споделя с Вас, за да не се налага да живеете в болка през студените сезони. Всички те са с дафинов лист, който има способността да чисти от тялото натрупаните тежки метали и вредни вещества с урината.

дафинов лист, болни ставиПървата рецепта с дафинов лист е срещу болни стави и ревматизъм.

Съветът за тази отвара идва от Германия. Нужни са Ви между 20 и 30 дафинови листа, които начупвате и поставяте в еднолитров термос. След това ги попарвате с вода догоре. По този начин отварата трябва да стои два часа, време, което е достатъчно на врялата вода да извлече лечебните вещества. Пие се по 1 малка кафена чашка три пъти на ден преди хранене. Никак не е трудно, а ефектът е поразяващ!

Друга, не по-малко добра рецепта, е тази за домашно направен мехлем за болни стави от дафинов лист.

Нужно е само да счукате трийсет дафинови листа в хаванче до момент, в който не заприличат на брашно. Фината смес поставяте в буркан и добавяте една чаена чашка зехтин. Сместа трябва да престои на стайна температура точно десет дни. На 11-ия се прецежда и с тампон се мажат гръбнака или болните стави. Изключително ефективна смес, която ще Ви донесе гарантирано облекчение.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

дафинови листаЗапалете няколко дафинови листа в хола си, ефектът е феноменален

Имате доказан артрит на ръцете? И за Вас има лесна за изпълнение рецепта с дафинов лист.

Счукайте отново в хаванче 20 дафинови листа и ги залейте с четвърт литър алкохол, най-добре ще бъде ако използвате силна домашна ракия. Тази смес престоява пет дни, след което с нея мажете болните си пръсти. Със сигурност облекчението ще усетите скоро.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

рецепта с дафинов лист за гъста косаРецепта с дафинови листа на Здравка Василева за бърз растеж и здрава коса

И още нещо. Винаги, щом ястието, което предстои да хапнете позволява аромат на дафинов лист, поставяйте по едно-две листчета в него. Изключително полезен е, категорични са природните лечители. Става въпрос за всички видове месни яхнии, а така също кисело зеле и характерната за Банско вкусна капама през зимата.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!5 коментара

  1. Таня Делб на

    Забравили сте да пишете, че запарката от дафинови листа се пие в продължение на 5 дни, след което се почива толкова. Задължително сложете мед, за да не ви хване запек. Тази запарка прочиства черния дроб и ставите.

Коментирай в Delo.bg