Запалете няколко дафинови листа в хола си, ефектът е феноменален

0

Използвани още от древни времена в чест на олимпийските победители,

полезните дафинови листа са много повече от една кухненска подправка.

Те от векове са част алтернативната медицина. Техните уникални лечебни противовъзпалителни и успокояващи свойства, са били признати и използвани още от древните египтяни, гърци и римляни.

дафинови листаДори и днес, доста природни лечители признават невероятните ползи за здравето от дафиновите листа. В това число регулиране на високо кръвно налягане, защита от безсъние и стрес, както и контрол върху нивата на холестерола в кръвта. Дафиновите листа се ползват и като подкрепящо средство при лечението на епилепсия.

За да се възползват от предимствата за здравето, може да добавите няколко дафинови листа към Вашите домашни гозби. И още приложения за добро състояние на здравето и духа – запалете няколко от листата внимателно в термоустойчив съд в хола или кухнята и оставете ароматът им бавно да се разпространи из къщата. Миризмата на изгорелите дафинови листа води до отпускане на мускулатурата, успокояване на съзнанието и подобряване на настроението.

След като веднъж изгорите няколко дафинови листа в дома си, Вие ще искате да повторите тази лесна процедура!

Малцина от Вас са наясно, че специфичната миризмата на дафиновите листа има изключително успокояващ ефект върху човешкото тяло.

дафинов лист, болни ставиМетодът е много елементарен – просто запалете и оставете да изгорят няколко дафинови листа в пепелник или огнеупорна купа. Разтворете всички врати на стаите вкъщи, за да може миризмата да стигне навсякъде. Ароматът със сигурност ще успокои ума и тялото Ви.

Въпреки че и сухите, и свежите дафинови листа могат да бъдат използвани, първите са по-ефикасни, защото ароматът им е по-силен.

Списъкът на здравните ползи от изгаряне на дафинови листа в дома Ви включва:

успокояване на нервната система;
стимулиране на имунната система;
подобряване на умствената дейност;
стимулиране на процеса на изпотяване;
облекчаване на болката.

дафинови листаЗа почитателите на окултното е следващият съвет за изпълнение на желания.

В полунощ на пълнолуние напишете на сухи дафинови листа няколко от своите най-съкровени желания и изгорете листата в пепелник.

Не пропускайте да благодарите на съдбата в аванс за сбъдването им!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg