8 трика, с които ще подобрите зрението си без лазерна хирургия, очила или лещи

0

Нарушеното зрение е здравен проблем, който засяга хора от всички възрасти. Някои мъже и жени не могат да фокусират обекти на разстояние, а други – отблизо. Решението и при двата случая идва с очила, контактни лещи или хирургическа намеса. Ето как лесно и без лекарска намеса може да си помогнете сами, за да виждате по-добре:

Давайте почивка на очите си
Почивката за очите няколко пъти е от жизненоважно значение за здравето им. И това не е трудно – просто трябва да затворите очите си за няколко минути или да влезете за малко в стая с ниска осветеност. Ако работите на компютър в продължение на няколко часа на ден, то е препоръчително да регулирате яркостта на екрана, така че да се намалите напрежението върху очите.

Сваляйте периодично очилата си
Сваляйки очилата за известно време всеки ден, е още един начин да им дадете почивка. Бразилско проучване установи, че очилата всъщност може да навредят на зрението Ви. Друго проучване, публикувано в Ghana Medical Journal показва, че 64% от нигерийските студенти смятат, че очилата са вредни за очите.

хора със сини очи

Лек масаж на очите
Масажирайте очите си с чисти пръсти върху клепачите леко в кръг. Може нежно с показалеца и палеца да натиснете леко върху зоната, която е непосредствено над вътрешния ъгъл на очите. За да увеличите притока на кръв в областта на очите, масажирайте леко слепоочията и областта, която се намира в задната част на черепа, точно зад очните кухини.

Правилото 20-20-20
Както вече споменахме, важна за очите е неколкократната почивка през деня за тяхното здраве. Това е особено важно, ако прекарвате дълги часове пред компютъра. Правилото 20-20-20 е от голяма полза за това. На всеки 20 минути пред на компютърния монитор си давайте почивка, по време на която се взирайте в предмет на 20 фута (6 метра) пред Вас и то в продължение на поне 20 секунди.

хора със сини очиИзлезте навън
Времето, прекарано в природата е от полза не само за цялостното Ви здраве, но и конкретно за Вашето зрение. Това е така, защото очите са изложени на по-малко изкуствени източници на светлина, която може да увреди зрението Ви.

Топли компреси
Доста проблеми с очите обикновено се лекуват със загряване. Това, което може и Вие да направите е да притиснете леко топла влажна кърпа върху очите си и да я задръжте за поне 15 минути. Правете този компрес всеки ден. Това е изключително полезно за овлажняване на сухи очи.

Диета за добро зрение
Следвайте добре балансирана здравословна диета, която включва много моркови и сладки картофи всекидневно. Важно е, тъй като тези зеленчуци са богати на витамин А, най-важното хранително вещество за добро зрение.

очиУпражнения за очи
Графиката дава 16 прости упражнения, които можете да направите, за да подобрите зрението и да укрепите здравето на очите си.

Това, което трябва да направите е да следвате линиите в посока на стрелките.

Ако вършите това упражнение за първи път, е важно да се съсредоточите върху всеки символ поотделно.

И още любопитни и полезни статии, свързани със зрението и очите:

очиЗабравете цветните лещи и сменете постоянно цвета на очите си само за 30 минути

 

очиЦветът на очите е индикатор на някои болести

 

очиКак да лекуваме катаракта с природни илачи вкъщи

 

очиЗащо хората със сини очи са толкова специални?

 

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg