Как да лекуваме катаракта с природни илачи вкъщи

0

Едно от сериозните офталмологични заболявания се нарича катаракта. Това е определението за потъмняването на лещата на човешкото око. Към този момент не съществува доказано лечение с таблетки или с капки. Според специалисти, катаракта се лекува единствено чрез операция.

Самата леща се намира зад зеницата и изпълнява спомагателни функции за фокусиране и получаване на ясен образ, чрез който да различаваме предметите, намиращи се на дадено разстояние пред нас. Когато лещата бъде потъмнена, се получава разсейване на светлината, а това води до замъгляване на образите и постепенно намаляване на зрението.

До операция при това заболяване се стига, когато пациентите не виждат добре автомобили и пешеходци, обектите на телевизионния екран, не могат да четат и се появяват отблясъци при нощно шофиране. Самата оперативна намеса е по безшевна и безкръвна методика, използва се ултразвук и през 2.75 мм роговичен тунел се изсмуква потъмнялата леща като се имплантира изкуствена такава. Доказано е, че след тази операция пациентът вече може да шофира, да чете или да гледа телевизия и то само ден по-късно.

хора със сини очи

Разбира се, голяма част от хората се страхуват да се подложат на подобен тип интервенция. Те спокойно могат да се доверят на народната медицина, която препоръчва изключително ефективен метод за направата на капки за очи – от лозов сок. Хората, които имат „неузряло“ перде на очите трябва да изрежат няколко лозови клонки, да доближат до тях стерилно шишенце или съд и да съберат няколко супени лъжици от сока, който ще изтече. След това бутилчицата се съхранява в хладилник. От нея се капва по 1 капка сутрин и вечер в продължение на три дни, като след два месеца лечението отново се повтаря.

С мед и дестилирана вода също може да се премахне пердето на очите. За направата на сместа са необходими 150 грама дестилирана вода и не повече от 40 грама пчелен мед, към тях може да се добави и няколко капки лимонов сок. Тази процедура не е от най-приятните, защото се получава парене и щипане, но при дълго лечение се увеличава процентът на вероятност катаракта да изчезне.

Народната медицина се е погрижила и за хората, почитатели на твърдия алкохол. Пердето може да изчезне и от смес, приготвена от 50 грама чист мед и гроздова ракия в същото количество. Към тях се добавят 2-3 бучки захар, разбърква се и се оставя в хладилника. От получената смес се капва по 2 или по 3 капки в болното око, докато проблемът изчезне.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg