ЗАПАДащата Европа

0

Много се изписа за мигрантите, които са ту с представка Е, ту с И по пътя към Германия и чудните богатства на Западна Европа. Шок и ужас, състрадание и омраза – това са обществените европейски настроения, лутащи се в крайностите, но никога безразлични. Така и трябва, човек не може да е безразличен към още едно Велико преселение на народите, особено ако чукат на неговата врата, особено, ако искат да седнат в хола му, да си пуснат телевизия на телевизора му, да ядат от хладилника му, да спят в леглото му. И нека не се правим чааааак на такива човеколюбци, водени от имагинерни филантропски ценности. Напълнили сме тайно гащите и ни е шубе да не би някой да ни отнеме комфорта, който по рождение се дава на късметлиите, родили се в Европа, особено в западната й част.
Старият континент, люлката на съвременната цивилизация. Домът на Ренесанса, домът на ценностите, на художествените висини и науката се е превърнал в стара бабичка с бастун, декларираща ценности, които не може да защити. Логично, трябва да си понесе и последствията от политиката си, с желязна ръка или гостоприемство, или просто с бездействие.
Ако упражни авторитет и затвори границите, значи застава срещу моралните устои, които пропагандира, ако направи обратното подписва смъртната си присъда и вероятно не след много години основната религия на Стария континент ще е ислямът. Чудя се, способна ли е Европа да го допусне? Способна ли е да жертва себе си и вековната си история и защо? Вероятно изкупва натрупаните исторически грехове и пролятата невинна кръв, а вероятно е в позиция шах-мат от презокаенаския си партньор.
Всички знаем какво е война. Войната взима своите невинни жертви и бележи човечество поколения наред, но урокът е винаги ненаучен. От началото на 90-те години войни се водят постоянно. Косово, Ирак, Чечня, Украйна, Израел, Либия, Египет и.т.н. Дали в паметта на някой от нас има ясен спомен за миграционен поток от тези места към западна Европа? Чували ли сте за мигриращи чеченци, украинци, и прочие, а дори и да има, то те са в допустимите величини за такова събитие. Никой не си оставя така дома и родината. Никой не хваща невръстните си деца толкова лесно и не тръгва към въображаемия рай на запада. Никой и никога. Само, ако е добре организирано и целенасочено. Планирана миграция. Това е единственото обяснение. Някой им е дал пари, някой им е казал колко лесно е да се стигне и колко хубаво е да се живее в Западна Европа и ги е пуснал, като преди това е изградил някаква мрежа за транспортиране. Човекопоток от араби атакува Европа всекидневно.
Другото странно е защо Катар, Саудитска Арабия, Бахрейн и ОАЕ, да речем не приемат нито един емигрант. Една вяра, едни порядки, една културна идентичност и доста по-близо от Германия. Ако на нас утре ни се наложи да емигрираме, вероятно няма да изберем шериата в Катар, нали?
Всичко това е уравнение с много неизвестни, а решението само едно – запазване на единна християнска Европа и всички сълзливи съчувствия са неуместни, когато става въпрос за собственото ти бъдеще. И бъдете сигурни, че въпреки човещината, с която сме възпитавани, позволяваща ни да отворим вратата на дома си и да нахраним гладен човек, то с цяла армия мигранти няма да се справим, защото в един момент няма да остане храна за нас. Няма да остане църква за нас, просто в един момнет ще се претопим.
Съветът ми към хората, страдащи от някаква налудничава добронамереност да претеглят пак нещата, преди да са им почукали на вратата, защото тогава може и да е късно. Това го казвам не като човек, който не уважава мигрантите, а именно като човек, който има респект към тях, но… трябва да си останем различни.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg