Самочувствие без покритие

0

Българите сме добър и трудолюбив народ, дали сме много на света и светът ни е дал много, но в последните 60-70 години по нашите земи се е появило нещо, наречено прекомерно самочувствие. За тази болест лек няма. Обикновено от нея страдат комплексирани хора, които няма изградени навици и желание за успехи, но обичат да претендират и да искат определени неща. В нашия национален отбор по футбол е пълно с момчета, които страдат от прекалено голямо самочувствие, но най-големият пример за това е дефанзивния полузащитник на Левски Владимир Гаджев.

Владо е идеалният пример за това как нашите футболисти пропиляват таланта си. Владо игра добре за Левски през определени периоди от кариерата си и това бе забелязано от чуждестранни отбори, но полузащитникът реши, че ще чака по-добри предложения. За съжаление на Гадже отбори като Барселона и Байерн Мюнхен не търсят такъв тип играчи.

Много българи приличат на Гаджев. Всички искаме да сме професионалисти, да сме перфектни в работата си, да имаме успешни връзки и да създадем идеалното семейство, но понякога нещата не се случват, както искаме. Огромното самочувствие само отблъсква наистина успешните хора и ги кара да мислят лошо за Вас.

Замислете се колко пъти сте могли да излезете с някое забавно момиче или момче, но не сте го направили, защото не е звезда или най-известният в училището/работата Ви? Колко пъти сте отказали среща на някого, който няма перфектна външност или не кара последен модел мерцедес? Вие перфектни ли сте, че да изисквате това от останалите?

Животът е твърде кратък, за да живеем с мисълта, че сме велики или незаменими, защото светът го е имал без нас, ще го има и след нас. Важното е, докато сме на този свят, да бъдем хора и да постъпваме човешки, защото рискуваме огромното его да попречи на живота ни да се развие в правилната посока. Дайте шанс на „обикновените“ хора да влязат в живота Ви, колкото и да не Ви се вярва – Вие също сте един от тях!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg