Защо да спортуваме?

0

От най-ранна детска възраст е хубаво човек да спортува. Без значение дали става дума за тичане в парка, тренировки по футбол или посещение на фитнес зала. Спортът е нещо уникално, той е здраве!

Живеем във времена, в които бързата храна се превърна в начин на живот, а да спортуваш се приема за загуба на време. В България дори е още по-зле – на едно от първите места по затлъстяване при подрастващите. Детските градини и училищата са пълни с деца, които придобиват чудовищни размери и гонят 3-цифрени килограми. Не знам защо, но родителите на тези деца се примиряват с това. Единственият начин тези деца да имат нормално тегло и да променят начина си на живот е чрез спорта. Ето защо трябва да спортуваме:

сутрешно тичане

1. Спортът учи на дисциплина – ранното ставане, отиването на стадиона или в залата, храненето под определен режим, ранното лягане – всичко това е част от живота на спортуващия. Дисциплината е важна за младите хора, тя ни учи на труд и постоянство, благодарение на нея може да се справяме по-лесно в живота.

партньор

2. Спортът създава приятелства – един от най-големите приятелства са тези, които са свързани с лишения и споделени радости и тъга. В спортните среди, особено в България, това нещо е често срещано. Изразът, че приятелите от залата са приятели завинаги е наистина верен, знам го от личен опит.

красотаа

3. Спортът извайва тялото – няма какво да се лъжем – външният вид е изключително важен за човека. Ако един човек не се харесва, то няма как и останалите да го харесат. Спортът променя нашия външен вид и ни прави по-красиви, по-еластични и по-здрави. Рядко може да видите красиво момиче до момче, което прекарва целия си ден пред телевизора или в кварталното кафене.

против наркотиците

4. Спортът предпазва от вредните навици – когато всеки ден си изтощен от работа и тренировки, рядко имаш желание да излезеш с цел да се напиеш. Алкохолът вреди сериозно на формата, която сте изградили, а никой не иска да изгуби нещо, в което е вкарал толкова пари и време, нали?

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg