ЗА МИР НА ПЪТЯ!

0

В стотиците си медийни изяви, които продължават да растат бързо като бамбук, никога не съм си позволявал да занимавам хората със себе си. Целта ми винаги от всяка медийна трибуна е да съм максимално полезен на аудиторията. Парадоксът тук е, че когато казваш, че „няма да занимаваш хората със себе си„, ето, че пак ги занимаваш със себе си. Сега ще стъпя на тънък лед, споделяйки нещо много лично от медийната трибуна на ДЕЛО:

Разпети петък, преди 24 години, близо до Плевен, в късен следобед лежах на червения асфалт, изхвърчал от задното стъкло, с потрошена глава, спукани кости и счупена ключица след жесток сблъсък с пиян шофьор… Секундата, в която бях във въздуха се разтегна в минута с ярка белота и чувах най-успокояващия, силен, мъжки глас:

„Всичко ще бъде наред, всичко ще се оправи…“

Тук е мястото да предупредя, че предстои дълга статия!

Възстанових се много бързо, подобно на лошия терминатор, който попиляваше Арнолд Шварценегер в „Терминатор 2: Денят на страшния съд“. Изгледах кино премиерата бинтован.

„Има НЕЩО, което се грижи да не бъдем НИЩО“ – това е сентенцията ми след „червения асфалт“.

Това не беше филм, а живият живот. Знам, че всеки си има любими цитати от филми. Първият, за който най-често се сещам е този от „Яж, моли се и обичай“ с вълшебната Джулия Робъртс:

„Има НЕЩО значимо в мен, Бог живее в мен – като мен!“

„Прескочил трапа“ с „малкия дявол“ на разпети петък 1991 г., „Животът продължава“, както пее любимия ми Тупак, си обещах продължавайки напред да споделям „НЕЩО-то“ със света.

…………………….

На 7 май 2009 г. от ефира на NOVA в предаването „Часът на Милен Цветков” аз „върнах книжката си” и обявих, че на другия ден тя ми изтича и няма да подновявам свидетелството си за управление на МПС. Никога не съм предизвиквал или правил пътно-транспортни произшествия. РАНО осъзнах, че съм много разсеян и некадърен шофьор –

а и кой казва, че всеки трябва да шофира?

Никога не е КЪСНО за това. Една от главните причини за безумието по родните пътища са именно „лошите шофьори”.

Еленко Ангелов, войната на пътя, катастрофи

7 май 2009 г. NOVA, предаването „Часът на Милен Цветков”

Призовах всеки, който има смелостта да си го признае да има и куража да последва примера ми. Призовавам и сега!

От тогава е и идеята дискутирана във Интернет форуми за обща медитация с визуализация „За край на войната по пътя”/ „ЗА МИР НА ПЪТЯ!

Тя продължава и в целодневните ми семинари за личностно развитие и силата на мисълта – „Новата психология на успеха“, „Вкусни рецепти за лично щастие”.

Доказателства за „Силата на мисълта”, добри вибрации с Гала или:

„Наречете ме мечтател, но не съм единствен аз…“

                                                             Джон Ленън

Едно от първите ми предавания в редовните ми петъчни рубрики в сутрешното шоу на NOVA „На кафе” носеше името „Силата на мисълта”. В първият брой разказах за успешния експеримент със силата намисълта във филма „Какво си мислим, че знаем” (What The Bleep Do We Know). Там се разкри изход – ефекта от критична маса от хора, които са обединени в обща медитация-визуализация. Професорът по физика, световно уважавания лектор и директор на научния институт в университета „Махариши” Джон Хагелин, разказва за следния документиран и доказан факт: „Единствената наука, която може и прави опити пред обществото да го обясни е квантовата физика… Вашингтон, област Колумбия, се счита за световна столица на убийствата. През лятото на 1993 г. там е проведен голям експеримент, в който участват 4000 доброволци от над 100 страни. Те провеждат продължителни медитации всеки ден.

Експериментът предвижда, че група от толкова хора ще успеят с мисълта си да намалят с 25% броя на бруталните престъпления, което бе потвърдено от ФБР по-късно.

Тогава началникът на полицията в града прави следното изказване:

По-скоро ще падне половин метър сняг това лято, отколкото да спадне престъпността с 25% във Вашингтон”.

Но след успешно проведения опит, полицията в града се включва охотно в изследването, тъй като резултатите показват действително намаляване на престъпността с 25%, което бе предсказано въз основа на 48 подобни опити проведени и на други места в по-малък мащаб.

Това естествено ни кара да се замислим – дали нашите мисли влияят върху света, в който живеем?

Бъдете сигурни, че е така!

Всеки един от нас влияе върху действителността, която вижда, дори когато се опитваме да избягаме от този факт и да се преструваме на жертви.

mystery of life

След като „рекламирах“ филма тогава, сега препоръчвам и книгата на български „Мистерията на живота – какво си мислим, че знаем”! Една книга, която променя представите за живота, света и всичко останало.

Получих подкрепата на Гала и екипа „На кафе“ да се постараем да направим НЕЩО в ефир.

На 5.11.2010 г. в рубриката ми призовахме зрителите заедно да направим на живо медитация / визуализация. Шоуто беше много гледано тогава. Целта бе да визуализираме намаляването и края на „Войната по пътя”. Заедно с Гала, Деляна, Елица и хиляди зрители заедно визуализирахме в ефир, на фона на песента на Енигма „Return to innocence”, тоталният край на „Войната по пътя” – драстично намаляване на трагедиите и жертвите. Представихме си как по водещи и национални медии обявяват с гордост, че има все по-малко загинали хора и все по-малко катастрофи по родните пътища… Чувствахме все едно се случва сега. Чувствахме какво е усещането да четеш това в електронни и хартиени вестници. Медитацията завърши с призив всеки ден по възможност на всеки, на който му пука на всеки кръгъл час и задължително в периода от 17:45 – 18:00 да правим обща медитация с визуализация за „Мир на пътя”.

След две седмици започнаха първите поличби – първите официални статистики на рекордно малко ПТП/пътно-транспортни произшествия.                                                                 

По същото време едно от най-популярните ТВ предавания в България „Господари на ефира” реши, че тази медитация в национален ефир е много смешна и забавна и директно я класира на първо място като ГАФ. Водещият (любим актьор) Димитър Рачков няколко пъти се каламбури (по сценарий) с израза ми: „тотален край на войната по пътя”…

Стотици зрители бяха възмутени и бонбардираха сайта и пощата на предаването. Лично разговарях с продуцента и актьора с молба само да се махнат брутално монтираните на заден план звуци на автомобилни катастрофи. Взеха решение да го махнат веднага от класацията си за гафове.

na kafe

„Вярвам, че голата истина и безусловната любов ще имат последната дума накрая.”

                                                                                                         Мартин Лутър Кинг-младши

katastrofi

На 3.01.2011 г. прочетох в популярния сайт Dir.bg думите:

„Това намаление, което имаме на загиналите и ранените е уникално и това не се е случвало от 50 години насам…”

Това са думите на заместник-директорът на „Охранителна полиция” комисар Алекси Стратиев, цитиран от Българско национално радио/БНР . Те продължават така:

„Този факт може да бъде обявен за събитие на годината – най-малко жертви на пътя от 50 години насам…”

Според официалната статистика на КАТ през периода 1990 г. – 2009 г. при катастрофи в България са загинали 21 773 души, а ранените са 168 007.

Близо една трета от тежко ранените остават инвалиди за цял живот. Всеки четвърти от загиналите на пътя е дете, юноша или младеж до 24-годишна възраст.

На косъм на разпети петък 1991 г. беше той да се скъса и да бъда част от тази статистика.

Груповата медитация/визуализация за „Мир на пътя”, бе част от темата „Силата на мисълта 2”. Записът от 5 ноември 2010 г., „На кафе” с Гала, може да се гледа в NOVA play и на официалния ми сайт – www.thespiritofoknele.org

Няма да спра да подсказвам НЕЩО-то, че:

Когато много хора мечтаят заедно, това се нарича нова реалност!

На 8 Юли 2011 г. водеща новина във всички големи и малки медии беше следната:

Спада броят на загиналите при пътнотранспортни произшествия. През първите 6 месеца на годината ранените са намалели с 47 души в сравнение с предходния период и с 95 пъти по-малко произшествия за периода.

katastrofikatastrofi

На 18 юли 2011 г. 09:23 Агенция „Фокус” с гордост разпространи новината – 80 души по-малко са загиналите при катастрофи в страната към днешна дата в сравнение със същия период на миналата година. Това каза пред радио „Фокус” комисар Алекси Стратиев – началник на КАТ „Пътна полиция“ и зам.-директор на „Охранителна полиция”. Той отбелязва, че има трайна тенденция на намаляване както на пътните инциденти, така и на пострадалите в тях.

Столичният КАТ на 12.12.2011 г. обяви по националните медии:

3 000 по-малко пътно-транспортни произшествия са регистрирани в София от началото на годината в сравнение с 2010 г.

Началникът на столичния КАТ Богдан Милчев отчете, събрани над 5 млн. лв. приходи от глоби и добави, че от началото на годината в столицата не е загинало нито едно дете при пътни инциденти…

На 6 януари 2012 г. новинарският сайт Dnes.bg съобщи:

Жертвите на пътя намаляват. За 2011 г. броят е 658.

В сравнение с 2010 г. загиналите при ПТП-та са със 118 по-малко.

На 16 февруари 2012 г. портала „Варна утре” обяви:

Наполовина по-малко загинали по пътищата във Варна през 2011 г.

Броят на загиналите по пътищата във Варненско е намалял наполовина през 2011 г. в сравнение с предходната година.

Това съобщи старши инспектор Драгомир Ганчев, началник на група „Пътен контрол” в КАТ, по време на кръгла маса за пътната безопасност, организирана от Асоциация на учени, артисти и спортисти в сряда. Статистиката сочи, че ако за последните 22 години е имало средно по 61 жертви на година, през изминалата те са били 31.

На 12 март 2012 г. по телевизията с национален обхват bTV в централните новини в 20:00 водещата Гена Трайкова обяви с усмивка и радостен тон:

„Два пъти по-малко загинали и ранени на пътя от началото на годината у нас. Полицията отчита позитивна тенденция и в същото време зачестяват и акциите срещу високата скорост…”

От позицията на времето, разбира се, че съм благодарен на „Господари на ефира“, които по техен начин популяризираха дори с подигравки общата медитация за „Мир на пътя“ и не държа да си връчват „Златен скункс“. Всъщност много хора разбраха за медитацията от тях. Тогава с мен се свързаха и квантови физици с поздравления за успешния експеримент. Хиляди хора отчетоха резултата от ефекта на „квантовия камшик“ (както го нарекоха физиците).

Минаха 5 години. Днес предстои Великден 2015 г., статистиката на пътя отново се влоши. Наистина единствената постоянна величина е промяната.

Нека направим отново НЕЩО заЕДНО! Всеки ден по възможност на всеки, на който му пука на всеки кръгъл час и задължително в периода от 17:45 – 18:00 да правим обща медитация с визуализация за „Мир на пътя”. Нека всеки включи тези слайдове с тези за личното си щастие!

Знам, че и сега ще има подигравки в стил „Господари на ефира“, но това няма да вземе от силите ни.

Това е положението! И не е нужно да се правим повече на жертви. Всеки има свободата да използва, както намери за добре единственото НЕЩО, което със сигурност притежава – времето си на тази земя.

Приключвам най-дългата си статия за ДЕЛО до сега и тя може да се счита за част 2 – продължение на статията ми за „Фракталната вселена“ от тук!

Единственото работещо нещо е ти да бъдеш „избрания“. Ти да си променящия се фрактал. Да, точно ти, Нео! Ти да бъдеш фрактала, който променяйки се ще преформатира холографската матрица и ще „излекува света за мен, за теб и цялата човешка раса“.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg