„Кърмало си е майката“ ни е кармата!

0

Днес, по време на бликащата кърма във Facebook от стотици постове на възмущаващи се и осъждащи забраната за кърмене в МОЛ-а, първото с което направих асоциация беше зърна. Но, не онова „да зърна“ зърната на кърмещата, а зърната на Адам. И то точно онези в „Създаването на Адам“, нарисувани от Микеланджело от известната сцена „показалец с показалец“ с Бог.Микеланджело, кърма, Еленко АнгеловЗаедно с тези „Намирачи на истината“, с които разкриваме, че Микеланджело съзнателно е нарисувал Бог и компания в „ореол“, подобен на човешки мозък в известната си ватиканска творба, сега отново сме „Търсачи на истината“ за очеИзвадните въпроси:

Защо Адам и събратята му „по ангелите“ имат зърна, след като няма да кърмят?!?

Микеланджело, кърма, Еленко АнгеловЗащо Адам е нарисуван с този USB вход на корема си, по-известен като пъп, след като е направен от кал, а не е хранен в майчина утроба с пъпна връв?!?

Не една или две кърмещи наследници на Ева, ще подминат тези несретни въпроси, поставяйки фундаМЕНТАЛНО въпроса за евиния пъп:

Защо Ева е изобразявана в стотици творби с пъп, след като е направена от реброто на Адам?

кърма, Еленко АнгеловНаписах с големи думи по-горе МЕНТАЛНО, за да се подсетя да не използвам никога повече в присъствието на „еви“, неУМестната физиологична вметка, че „реброто е единствената кост без костен мозък“.

В момента еретическата ми богословска буквалистика спря от силния лай на кучето на съседа Павлов. Мислите ми асоциативно подеха по стълбите:

„Кучето на Павлов“ лае по „Котката на Шрьодингер“…, но „Бръсначът на Окам“ ме върна към светещия екран да сложа точка на най-кратката ми и опростена статия за „ДЕЛО“ и да я предам на редактора Костадин Филипов.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg