With me?

0
Андреа Пунчева

автор: Андреа Пунчева

Друга такава статия едва ли ще има. Колко хора познавате, които бяха на протестите #ДАНСWithMe, а след това и на #НЮЗWithMe? Казвате, че ТВ7 и Нюз7 нямат право да използват този хаштаг до края на кариерния си живот? Нека да видим.

От 5 минути съм в ТВ7. Всъщност, дойдох в медийната група преди няма и два месеца, но е горе-долу същото. Признавам – когато мой познат ми каза, че търсят международник, се поколебах, знаейки репутацията на тези телевизии, но от първия момент тук виждам само професионалисти. Тук има хора, които искат да работят добре и знаят как да го направят.

На 29 април дойдох на работа на обяд. Не бяха минали и 2 минути, когато в нюзрума влетя колега, за да каже, че се опитват да изземат сървъра. Малко по-късно с огромно уважение гледах как Косьо Филипов прекъсна емисията с извънредната новина за случващото се и продължи така повече от 2 часа.

Всички гледахме с оцъклени очи и как Атанас Атанасов по време на емисия разговаряше с полицаите, нахлули в студиото. И това са само имената на хората, които познавате от екрана. Видях до себе си екип от десетки други достойни хора.

ТВ7 има задължения и иска да си ги плати – едва ли ще намерите човек в екипа ни, който няма да се съгласи с това твърдение. НяКОЙ в държавата обаче не иска това. Имало е разговор, в който инвеститорът е поискал седмица, в която да изплати задълженията, но са получили отговор „Не“. Не заради едната седмица, а заради това, че искат да сринат телевизията. Това е разчистване на сметки, можете да бъдете сигурни. А имайте предвид, че 5 милиона лева – даже няма и толкова – са смешна сума за телевизия. Заради по-малко от 5 милиона ще сринат медията, ще оставят 350 служители на улицата и ще отмъстят, при положение, че други медии дължат в пъти повече на КТБ.

Това стана ясно и на 29 април. Всички видяхме Кристина Димитрова, която придружава частния съдебен изпълнител, да казва, че действа по нареждания, но отказва да каже по чии. Ако действаш според закона, защо се криеш? Ако си в правото си, защо има десетки полицаи с теб? И как така министърът не знае за операцията по казус от калибъра на КТБ? Това, което стана на 29 април, беше превишаване на права, и то на един куп хора.

Кристина Димитрова, ЧСИ

Нямам претенциите да знам всичко за задълженията към КТБ, отношенията с държавата, с ЧСИ, собственост – всички тези въпроси, по които се спекулира. Но на обвинението, че ТВ7 няма правото да кръщава протеста си #НЮЗWithMe и да използва този хаштаг, ще ви кажа едно: има две ТВ7 – преди и след „мамка му и прасе“ (както интернет остроумно се беше пошегувал с Пеевски и Кръстева). Най-доброто доказателство, че Пеевски не е обвързан с телевизията днес, е тежката финансова ситуация на медията. Но нищо, той се е насочил към други телевизии.

На #ДАНСWithMe се събрахме срещу дивата арогантност да сложиш един крайно неподходящ човек на върха на такава структура като ДАНС. На #НЮЗWithMe се събрахме срещу отказа на хора и структури в държавата да си получат дължимите пари и опитите им вместо това да разчистват сметки безнаказано.

#ДАНСWithMe

Да заповядат, и да си вземат дължимите пари – за всички ни ще е по-добре. Но нахалството да се имаш за недосегаем и да откажеш да се легитимираш, да кажеш по чии поръчки си тук, да лъжеш, че си ЧСИ и да доведеш десетки полицаи със себе си… отново казвам, имайки се за недосегаем? Не. Против това бяхме тогава, против това сме и сега.

Няма значение дали онези, срещу които протестираме, са леви, десни, сини на точки или кафяви.  #WithMe е протест срещу начин на управление, не партия или човек. Отдавна политическите сили не са едноцветни.

With me? Защото няма нужда да се познаваме или да подкрепяме една и съща политическа партия, за да бъдем заедно против „недосегаемите“.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg