ЦВ. ЦВ. срещу ББ – #КОЙ срещу #КОГО?

0

Дойде и този момент, в който политико-икономическият франчайз, застанал зад абревиатурата ГЕРБ, наруши хомогенната си обществена цялост и сякаш излезе от щастливия си хабитат. Това не вещае нищо добро за и без друго инвалидизираната политическа реалност в страната. Това не вещае нищо добро и за другата реалност.

След кратката платонична любов между ГЕРБ и основния коалиционен партньор като част от РБ – ДСБ, сега нещата стоят по съвсем различен начин, а двете политически „сили“ се държат като бивши гаджета, разделени от нечия изневяра. От едната страна е поведението на Радан Кънев – човекът на Иван Костов, силната фигура в ДСБ, който като обидена ученичка обикаля медийното пространство и хем е в опозиция, хем не напуска Реформаторите. От другата страна са силните хора в ГЕРБ – Цветан Цветанов и Бойко Борисов, всеки от които дърпа чергата към себе си. #КОЙ срещу #КОГО и защо са въпроси, на които никога, никой няма да даде отговор, но приспаното общество, макар и с малко останал интелект, може само да се досети на #КОЙ се спират обществените поръчки и от #КОГО.

Цветан Цветанов, Бойко Борисов, #КОЙ, #КОГОПремиерът, вече като политик с десетки години опит се научи да танцува с различни хора, да лавира, да еволюира, да халюцинира пред огледалото, да онанира душевно при вида на покровителите си, но Цецо е друга бира и макар министър-председателят категорично да заяви, че в ГЕРБ е ясно кой е първи и кой втори, то хаотичните действия вътре в партията показват една интрувертна борба за влияние. Един стремеж за обслужване на различни отбори, с различни намерения.

Заместникът на Цветанов, г-жа Караянчева остро декларира и призова всички хора на сърдития Радан да се омитат от властта. Този списък включваше и любимците на премиера господин пръстов отпечатък – Петър Москов и министъра на отбраната, която отбрана практически липсва – Ненчев. Борисов отново застана зад тях и сякаш потвърди вътрешнопартийния конфликт. Натърти го и със спрените обществени поръчки – действие, вероятно продиктувано от „режисираното“ лондонско рандеву.

В същото време човекът ГЕРБ – Цветанов къде очебийно, къде не демонстрира синхронизация на политическите си действия с човека, заради когото бяха спрени тези поръчки. Конфликтът е налице, може би не е от скоро, може би е отдавна, но възкръсналият като феникс екс вътрешен министър очевидно върти кормилото на противоположната страна.

Разделението го назовете, както искате, може да идва от ляво, може от дясно, може да идва от улица Козяк или от улица Никола Мирчев, може да идва от Анкара или от Брюксел, но може да е чисто човешки фактор – от лакомия, от его, от стремеж към власт. По-важното, акцентът е, че в точно тези тъмни за Европа и света времена, където валят куршуми, а Старият континент е на прага на второ Велико преселение на народите, на България й трябва стабилност, трябва й зрялост, трябва й единство – точно, онова, което пише над Народното събрание…, лепнато сякаш като архитектурен сарказъм.

А въпросът #КОЙ – #КОГО е за любителите на ситком сериалите и турските сапунки. Тук обаче при тази слаба актьорска игра и толкова много безсмислени статисти и това не на дневен ред… На всички вече отдавна е ясно #КОЙ – #КОГО и защо…

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg