Толерантност, но с граници

0

С постановление на Върховния съд на Съединениете американски щати от 26 юни 2015 г. гей браковете в цялата страна са законни. Това решение бе крайно и постави точка на една борба. Гей хората победиха, love wins. В този момент всички хомосексуални по света ликуваха тайно и явно, а в САЩ имаше големи празненства.

След признаването на гей браковете отвъд Атлантика, всички гейове в Европа бяха сигурни, че това ще помогне на хората с обратна ориентация да не бъдат отбягвани. В София на 27 юни се проведе ежегодният гей парад, който предизвика и много анти шествия. Всъщност, въпреки голямото недоволство на гражданите се оказва, че в България все още се подхожда умерено към този тип взаимоотношения.

гей

Бих искал да Ви запозная с един социален експеримент, проведен в центъра на Москва. Видеото, което ще видите под статията, ще Ви даде ясна представа за това, че в Русия гей хората няма на какво да се радват и те са далеч от това да бъдат приети като равни. Няма дори да слагам като тема някога ще им се даде ли право да имат законни бракове. Резултатът от видеото е ясен – обидни думи и нецензурни жестове, опит за саморазправа с двамата хомосексуални участници в експеримента. Само за броени дни видеото е събрало близо 6 милиона гледания, положителните отзиви са към 50 000, а отрицателните са едва над 8 000.

гейПроучвания показват, че 2/3 от населението на Русия смята, че не трябва гей двойките да бъдат интегрирани в обществото, а всеки трети смята, че те дори трябва да бъдат изолирани и подлагани на лечение.

Но кого трябва да лекуваме днес? Тези, които се обичат тайно или тези, които се бият безнаказано и явно? Дали това, че от древността, та и до днес има хомосексуални е най-големият проблем? Има други въпроси, които трябва повече да обсъждаме, има други проблеми, които трябва да решим, преди да забраним любовта.

Категорично смятам, че трябва да сме толерантни към различните, но до степен на търпимост. Ако този вид общуване стане модел за подражание, тогава всички ще бъдем виновни. Трябва да бъдем изключително внимателни в родината си, да не допускаме грешката на американците, както не трябва да допускаме и тази на руснаците.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg