This Kind Of Love

0

Неделя, 8.01.2017, вземам влак от Paddington station към Goring and Stratley, където е живял в последните години великият, любим на милиони хора по цял свят Джордж Майкъл.

в памет на Джордж МайкълОще когато научих за смъртта му, бях твърдо решена да отида и да оставя цвете. Пътят е около час, през цялото това време аз се опитвах да си представя къщата или мястото, където е живял той… дали е голямо имение с огромни стени или труднодостъпна местност, охранявана от страшно много гардове?…

Нямах представа, бях гледала единствено новините, с кадри от негови интервюта пред къщата, но… това беше. Обикновено звездите живеят в изключително луксозни имоти, на които само видът отвън действа смразяващо.

в памет на Джордж МайкълУнесена в моите мисли за музиката, болестта, неочакваната му смърт, която го покоси точно на Коледа, влакът неусетно приближи една невероятна местност, обвита в облаци. Беше като кътче от приказките… страшно красиви хълмове и малко по на юг се виеше Темза. Влюбих се от пръв поглед в това място. Изглежда, че с Джордж Майкъл сме имали сходен вкус.

Наистина – малко селце, с две кръчми и една община, но като излязло от приказките. Представях си, че като човек с балканска кръв, е искал да бъде близо до природата и – да, наистина се оказа така! Изненадата беше още по-голяма, когато видях къде наистина се намира и самата къща. Сърцето ми щеше да се пръсне, задушавах се от вълнение. Вече влизах в селцето Горинг. Две жени ме упътиха към къщата и с вече напиращи сълзи напредвах.

в памет на Джордж Майкъл

И ето ме там… минаваше се покрай църква и гробища и малко след това

река от цветя и десетки хора, сковани от мъка, гледащи със скръб и умиление към стотиците снимки, картини, любовни бележки, на които навсякъде се разстилаше любовта към този невероятен творец.

в памет на Джордж МайкълMill cottage, мястото, където той издъхна в нощта на 25.12.2016 г. Хора от цял свят бяха оставили признания за вдъхновението, което той им у донесъл, за нежната музика и изящни текстове… стоях, съзерцавах и сълзите започнаха да се стичат.

Усещането беше много странно, сякаш той беше някъде там и щеше всеки момент да отвори вратата, духът му витаеше навсякъде.

Гледайки всички тези красиви снимки, нямаше как да не си спомня и за първото гадже в живота ми – Иван, истински двойник на Джордж Майкъл… бях като опиянена през цялото време, в което бяхме заедно! Дори не му се разсърдих, че ме заряза един ден, защото бях толкова влюбена! Всъщност бях влюбена в самият Джордж Майкъл и мисля, че още съм, и винаги ще бъда.

 

в памет на Джордж МайкълВървях и не спирах да плача и така се оказах от другата страна на къщата, която излизаше точно на самата река Темза. Наоколо плуваха патици, а рибари си ловяха риба, сякаш нищо не се беше случвало. Оказа се, че и самият Джордж Майкъл е ловял с тях понякога, съвсем непосредствено, без излишна суета.

Самата гледка към Темза беше много вдъхновяваща, вероятно е прекарвал много време по бреговете, замислен, меланхоличен и така се е раждала прелестната му музика. Когато е бил на сцената е бил ярка звезда, а сред хората – най-обикновен човек.

Ходел е до близката кръчма – Catherine Wheel, за да хапне… дори си е наливал бира зад бара!!! Не е ли това абсолютно невероятна история за толкова обожаван и известен човек???

 

в памет на Джордж МайкълНе стига, че е бил толкова талантлив, красив а и освен всичко и страшно щедър и добър човек! Та той умира с едва 1 млн паунда в банковите си сметки?…

всичко е раздавал на нуждаещи се, той е бил истински християнин! И защо Бог ни го отне толкова рано?

Защо прибра толкова даровити хора през 2016-та, защо въобще трябва добрите хора да си отиват, а злите да остават? Не е ли това нечестно, нечовешко?

Сблъскваме се всеки ден със злото и едно от островчетата на спасението си остава хубавата музика, която ни говори за чиста обич, вълнува ни всеки път, слушаме я в захлас, правим любов на нея…

Такава е музиката на Джордж Майкъл… благодарим ти за нея, звездата ти никога няма да угасне! Сбогом и почивай в мир!…

снимки: авторът

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg