Стига сте мрънкали, грабвайте багажа!

0

Толкова много се изписа в последните дни за бежанците, против бежанците, за нашата държава, за липсата на държава, против нашата държавата, за патриотизма, за алкохолизма, за образователната ни система, за липсата на образователна система, за Европа, против Европа, за Ислямска държава, против Ислямска държава… толкова много още теми и гледни точки, наболели от ежедневния потоп от новини, теми, статии, репортажи, коментари, снимки и каквото още Ви хрумне.

Толкова много, че чак втръсна от пренасищане.

Толкова много, че дори вече картината с проснатото на плажа безжизнено телце на тригодишното момченце вече не буди чувства. Толкова много, че тази картина е заменена с подигравателни снимки и колажи в стил „Европейките днес – европейките след 10 години”, които изобразяват жена в черно с препаска на очите, и жена, на която от забуленото тяло се виждат само очите, или пък картина на европейки по бански сега и европейката след 10 години, показала секси крак изпод черната си роба. Картини, които събуждат единствено злобата в нас, картини, които единствено изобразяват разликите в религиите, в традициите на различните ни национални, или ако щете континентални принадлежности.

Толкова много емоции изпитахме, че единствената, която искаме да изпитаме сега е просто някой да сложи край на това мъчение на душите, умовете и сърбежа на върха на езиците ни, които начесахме по всеки възможен начин.

След като болшинството първо емоционално откликваше на новините за всеки един удавен или задушен в камион бежанец, сега емоционално се завъртя на 180 градуса, защото вижда в бежанците заплаха. Икономическа, религиозна, държавна, регионална, пък не дай се Боже настанят някое семейство в някое от изоставените от Бога дори порутени български селца.

На тези, които с децата си на ръце щурмуват телените огради, издигнати срещу тях по границите, тези, които са изоставили бащинията си и държавата си, на тези разбунтувани обезверени озверели вече от изнемога и безнадеждност тълпи, обърнаха внимание. Европа ще направи всичко възможно да подсигури цял 1 милиард евро, а пък колумбийката Шакира (наречена от някои тъпа патка), взела да им защитава правата и да им съчувства!

Ама защо пък не?!

Ама защо пък не последваме примера на сирийските бежанци? На тях цял милиард ще дадат, а ние тук си тънем в беднотия, вземаме си ниските заплатки, плащаме си данъци като истински европейци, нямаме справедлива съдебна система, нямаме надеждно здравеопазване и здравна система, нямаме антикорупционна система, образователната система куца, печеливши браншове са контрабандата и алъш-веришът, а сивата икономика е с ръст по-голям от икономиката на светло.

Голяма част от нацията ни вече се изнесе по континентите. Останалите, които нямат как да го направят, понеже са със заплати от по 350 лв чисто и едвам прекрачват прага на всеки следващ месец от календара, обединете се! И стига мрънкахте, стягайте багажа! Хващайте торбите, хващайте децата и внуците и щурмувайте Европа! Вас поне няма да Ви спрат, нали сте европейци с европейски лични карти! Щурмувайте Европа, пък дано и на Вас обърнат внимание!

А ние останалите, които вярваме, че бъдещето ни е тук и ще се борим за него с нокти и зъби, ще пазим потъващия кораб, като верни капитани, всеки на своята ладия бяла. Докато България я има, докато сама не се стопи до изчезване от националната карта на Европа и света. Но затова пък ще пребъде в архивите на някой исторически музей. И това е нещо и си струва плуването срещу течението!

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg