Защо Ливърпул няма да е шампион

0

Отборът на Ливърпул има славна история, отборът е на второ място по спечелени титли във Висшата лига на Англия, но … сякаш всички добри моменти на клуба ще си останат завинаги в историята. Феновете на отбора от града на Бийтълс могат да кажат, че се заяждам, но ще се опитам да използвам максимален брой факти, с които да им покажа че съм прав.

Отборът на Ливърпул няма свое лице – през всеки един трансферен прозорец се купуват и продават играчи на килограм, няма никакво разбирателство в състава, а това е едно от основните неща, за да може един отбор да бъде дори претендент за титлата във Висшата лига на Англия!

Треньорът на отбора Брендън Роджърс разочарова всички фенове. Играта на Ливърпул е под всякакво ниво, вече никой не се притеснява да играе срещу отбора му. Преди години всички отбори се страхуваха да излязат срещу червените, а Анфийлд бе същинска крепост. Всички гостуващи отбори излизаха на терена с мисълта да изгубят с по-малка разлика, но вече не е така – противниците на Пуул не се страхуват да излязат и дори да се надиграват с играчите на Роджърс.

В отбора липсва онзи футболист, който да прави разликата. След напускането на Джерард и продажбата на Рахийм Стърлинг и Луиз Суарез не останаха наистина класни играчи, които да водят отбора към висините в Англия и Европа. Всеки един отбор има нужда от своя лидер, който да го поведе в трудни моменти и да вдъхне увереност на останалите.

На отбора му липсва самочувствие – футболистите знаят, че всеки един от тях може да си тръгне по всяко време и да бъде продаден за първата сума, която устройва ръководството, така не се става шампион, дори в Европа не се играе по този начин.

Ако Ливърпул иска да се върне там, където му е мястото, трябва да оправи нещата на момента, иначе феновете им отново ще гледат Шампионска лига .. по телевизията!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg