Озлобени като кучета преди бой не чуваме героите

1

В родината ни, в моменти като сегашния се чудя дали има някакъв изход. След разследване на полицията беше установено, че авторът на ксенофобските надписи и рисунки по оградата на горнооряховската джамия е 14-годишен ученик. Той е разкрит от местното полицейско управление и служителите на детска педагогическа стая, след като вчера към 16.30 ч. Исмет Ахмедов – бивш общински съветник в града от ДПС, подаде сигнал в полицията, че неизвестни са изрисували оградата на мюсюлманския храм с пречупени кръстове и надпис „Аллах е прасе“. Полицията е дошла на мястото, направен е оглед, заснето е мястото и са иззети доказателства, които довели до извършителя.

джамия, религия, аллах е прасеПри разпита от полицията момчето е признало за постъпката си и е казало, че е било провокирано от Интернет. В интерес на истината не разбирам на какво ни учат в училище? Там ли е проблемът? Или проблемът наистина е в медиите и в Интернет. Трябва ли да обвиним някого?

Не, не би трябвало сега да поставим клеймо на това момче, не трябва да го съдим и да го наричаме расист и ксенофоб. Момчето не е виновно, че не знае и не разбира. Ако по време на учебните занятия някой преподавател припомняше често на българския ученик думите на Дякона „Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност“, нямаше да се стига до такива прояви. Нямаше да се стигне до тук и ако на българския ученик му се даваше ясна представа, че нашите борци за освобождение, които ние обичаме безпрекусловно, са се борили за съединение, а не разделение с другите етноси. Ето тогава нямаше да има какъвто и да е етнически проблем.

джамия, религия, аллах е прасе, дядо ДобриБългарите сме народ, който си мисли, че единственото което имаме са вече покойните герои. Ние имаме и жив герой – Дядо Добри, но и него, както и покойните наши възрожденци никой не чува. Проблемът е там, че колкото и да се бием в гърдите, че сме демократи, че сме толерантни, че сме не знам какви си… ние сме озлобени като кучета преди бой.

Никому не е нужна тази злоба днес, тя довежда точно до такива прояви като графитите по оградата на джамия. Лошотията ни поробва, а Добротата води до освобождението на България. Трябва ли малкото оставащи да се разделяме и да се изяждаме един друг? Трябва ли да се мразим и да мислим лошото на другия, вместо да се обединим, да работим, и да ядем заедно? Кому е нужно?

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

  1. нворд на

    Много бързо открили извършителя тез’ наш’те полицаи… А едно убийство, и то подкрепено с видеозаписи, още го сучат… Да сме живи и здрави и да ги съдим тези 14-годишни престъпници.

Коментирай в Delo.bg