Анимационни герои правят децата дебели

0

Каквито героите в анимационните серили по телевизия, такива и децата ни. До този извод стигнаха специалисти, които доказаха, че главните персонажи в сериали за малки и пораснали момичета и момчета са виновни за затлъстяването заради нездравословно хранене на зрителите им.

Учените посочиха като главни виновници култови главни герои от телевизионни поредици като Мис Пиги от „Мъпетите“, Шрек от едноименния блокбастър, Хоумър Симпсън от „Семейство Симпсън“ и Фред Флинтстоун от „Семейство Флинтстоун“. Всички тези имена са до болка познати на поколенията. Дори и Вие сте израснали с техните лудории на малкия и големия екран. Дошло е времето обаче, в което експерти дават сигнал, че физическите данни и наднорменото тегло на гореизброените поставя на изпитание и огромен риск ханша и талията на днешните деца.

Мис Пиги, анимационни герои правят децата дебелиУникалното по своя род изследване дава недвусмислени твърдения, че децата ни са доста по-склонни да приемат лакомства с много калории, сред които сладкиши и бисквити веднага след като са изгледали серия от любимото филмче с възпълен персонаж.

Учени от Колорадския университет сигнализират, че подрастващите пред екрана са силно чувствителни към килограмите на анимационните им идоли. Малчуганите дори са склонни да си мислят, че герои с яйцевидни форми на телата са нормални, въпреки че те са част от фикцията на голямата илюзия киното.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg