Мекотело в сок!? Нова гавра с нас, потребителите!

0

Какво има на витрината в местния супермаркет, квартален магазин или училищна лавка е доста любопитен въпрос. Понякога родителите четат дълги лекции на децата да не купуват от онези евтини боклуци, които има по щандовете в магазините. Дълги лекции за Е-тата в храните, дълги лекции за избора на напитки и снаксове. Трябва да се избягват евтините храни, намалените и преоценените. Да не пипаме не добре изглеждащи опаковки и прочие. А кой ще даде урок на родителите?

Натурален сокВчера попаднах на снимка в интернет на сок, който е с една от най-примамливите и известни опаковки и марки в България. Сок, който всички смятат за натурален, за 100% без захари и консерванти, без странни плаващи желета, приличащи на октоподи и други морски създания. От снимката и нейното описание става ясно, че момиче на име Антония Веселинова е консумирала от сок, след това го е затворила и оставила в хладилника. На следващият ден се опитала да си налее от натуралния продукт отново, но нещо заседнало на гърлото на бутилката. Тогава тя разрязала опаковката и намерила не парченца „свежест“, а „повръщано“. Момичето коментира под снимката, че сокът е бил купен от баба й, тя знаела, че опакованите напитки били най-лошият избор, но тъй като бил подарък тя решила да го изпие.

Сега се чудя, какво остава на нас клетите хорица, които нямаме собствен завод за производство на натурални сокове. Да гледаме как в храната ни плуват странни създания? Или да станем абсолютно био и да напуснем големите градове, да отидем по селата, да спрем живота, който предлага 21 век и да се върнем в 19-ти. Това ли се очаква?

Това някаква покана да се върнем в средновековието ли е? Подигравка с клиентите или недоразумение? Виждал съм плъхове в магазин, червеи в хляб, мравки в баница, но мекотело в сок не бях виждал.

В крайна сметка, надявам се снимката да не е оригинална, но ако е, ако наистина това е било в сока и преди неговото отваряне… по-добре да пия само вода. Но каква вода да пия, та нали в нея плуват жаби?

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg