Защо проектът „Лудогорец“ забуксува?

1

Свикнали сме да гледаме на нашите футболни отбори с лошо око. Очакванията към родните отбори винаги са ниски, защото явно толкова си могат. Нашите момчета рядко стигат до групите на Лига Европа, а когато го направят – последиците са катастрофални. В Шампионска лига успяхме да пробием само два пъти – през сезон 2006/2007г., когато силният Левски на Мъри Стоилов надскочи себе си и през миналия сезон на изданието на турнира, когато Лудогорец изпоти сериозно величия в световния футбол като Реал Мадрид и Ливърпул, както и коравия тим на Базел. Именно този силен Лудогорец ни накара да мечтаем! Следващите редове са посветени на отбора от Разград.

През последните четири години Лугодорец доминира на домашната сцена. Те минават лесно през съперниците си, с изключение на определени периоди, в които бяха презследвани от Левски и ЦСКА. Титлата и купата в страна изглеждат лесна и съвсем постижима цел за Лудогорец. Големите пари обаче са в Европа. Там силните отбори от Източна Европа изкарват така нужните си средства,за да се противопоставят на Големите от Испания, Англия, Франция и Германия.

Лудогорец

Силните страни на Лудогорец са много, но най-важните са, че отборът е обезпечен финансово, има възможност да привлича едни сравнително добри футболисти, които имат средно европейско равнище. Братя Домусчиеви също така могат да си позволят да плащат и на добър треньорски екип. Базата на отбора също е много добре изградена, постоянно се наливат пари за ДЮШ. Това са все предпоставки Лудогорец да върви нагоре.

Всичко изглежда прекрасно, но дали е така?

Отборът показа изключително слаба игра срещу молдовския Милсами. Българският шампион бе смятан за сигурен победител и в двете срещи, а молдовците им „скриха топката“. Ако можем да говорим за подценяване в първата среща, то във втория мач футболистите трябваше да вземат мача. През двете срещи си пролича, че Лудогорец не са готови за новия сезон. Липсата на креативност в атака и големите проблеми в защита провалиха отбора.

Гладът за успехи също е основен фактор. За последните четири години футболистите в зелено взеха почти всичко, което можеше да се вземе в България и направиха най-добрия пробив на български отбор в Европа за последните 20 години. Футболисти като Марселиньо, Кишада, Минев, Моци, Стоянов и Кайсара натрупаха огромен опит и самочувствие, които са полезни понякога, но има и моменти, в които вредят.

Лудогорец

Малкото време за почивка и възстановяване също е основна причина за слабия старт на Лудогорец. Първенството ни приключи в края на май, а в началото на юни се наложи на момчетата на Рибейро да излязаш срещу молдовците. След толкова тежка кампания, водена на три фронта, футболистите от Разград имаха нужда от по-голяма почивка, която така и не получиха.

Малкото време за сработване между новите попълнения и старите играчи в отбора също е основна причина за буксуването на клуба. Всеки един отбор има нужда от време за сработване между отделните играчи. За съжаление Лудогорец нямаше това време. Бяха закупени футболисти като Лукас Саша, Препелица, Лукоки и Сисиньо – все добри играчи, перфектни за родния футбол, но те нямаха време да се сработят с останалите и поради тази причина отборът изглеждаше ужасяващо и в двете фази на играта.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

  1. Проектът забуксува, защото не се гради нещо без основи. Този клуб няма публика, истории, традиции… не всичко е пари. А и г-н Домусчиев е безкрайно дразнещ субект…

Коментирай в Delo.bg