Кецове

0

Месец мина от първия училищен звънец, учениците, колкото са останали от тях, са вече в класните стаи. Чисти пременени, подстригани точно преди началото на учебната година, както повелява ученическата традиция. Нови якета, нови несесери, нови дънки, нови обувки. Обувките, това е темата на днешната статия. В търговската мрежа в страната има нова сензация сред учениците, а именно детски обувки, визуално решени и оцветени със сцени от КАМА СУТРА. Еротичните кецове могат да бъдат намерени в София и Варна, засега. Възмутени родители, защото все още има такива, се чудят и маят редно ли е секс кецовете да се продават в магазините.

От Комисията за защита на потребителите ясно заявиха, че този случай не може да бъде разглеждан като нелоялна търговска практика, поради факта, че не е свързан с накърняване на икономическите интереси на потребителите. Не била премълчавана информация и нямало заблуда, така че да се стимулира покупката им.

Пак икономическите интереси. Това е всичко, около което се върти светът. Моралът, детските ценности не касаят институцията. Правилно. И защо трябва да се премълчава нещо, което е действителност. Че то даже има образователна цел. Учениците ще „разнообразят“ сексуалния си живот, ще го обогатят. По-срамежливите, стъпвайки по земята ще си напомнят, че автосексът не е всичко, по-отворените пък ще разберат, че порно сценарият далеч не е единственият секс сюжет. Каквото повикало, такова се обадило.

На другия полюс пък е Агенцията за закрила на детето. Там позицията е още по-категорична. Ведомството смята, че обувките със секс сцени са крайно неподходящи за деца и биха оказали неблагоприятно влияние върху развитието им. Абе, тези хора в кой свят живеят, в коя страна? Децата масово се забавляват чукайки и дрогирайки се. Те не са ли наясно с това? Какво развитие, като те се раждат „развити“. Порно аурата витае около главите им. Свободията е висша ценност, а децата не искат да са деца, искат да са възрастни, да пораснат преждевременно. Да им е позволено всичко.

Агенцията призовава родителите, които носят първостепенна отговорност за децата, да обръщат внимание на това, което купуват, за да не попадат подобни артикули с неподходящо съдържание при тях. По този начин щяло да се ограничи производството на подобни артикули и те нямало да достигат до децата. Не можело да се забрани тази стока, но можело просто да се апелира хората да не я купуват. Те наистина не знаят къде се намират! За какво сте там изобщо? Не разбрахте ли как се видоизмени отношението родител-дете. Те вече са приятели. Единият не учи другия, а го подкрепя. Заедно си пафкат тревичка, пият си ракийка, разказват си сексуалните преживявания. Едното зависи от другото само икономически, но не е и възпитателно. Защо тогава мама да не му купи едни порно кецове. Хем ще е cool, модерен, хем и мама няма да е по-назад.

Тези кецове нямаше да ги има в едни други, не много далечни времена, когато да имаш дълга коса беше нарушаване на обществения ред и аз лично не милея за тези времена. Уважавам находчивостта на търговците, решили да печелят от деморализираното общество. Харесвам ги тези кецове. Та те ти дават право на избор, свобода на живот и тестват качеството на съвременното общество. Четвъртокласник с кецове Кама Сутра е недопустимо. Смешно е! Не му отива! Това дете е редно да се вълнува от други неща. Нещата просто трябва да се случват овреме.

Имаме една Агенция с ниска ефективност, очакваща от общество без ценности да декларира ценности. Имаме една Комисия, отказваща да забрани една стока, защото тя не била опасна. Физически. Имаме едни кецове. Имаме родители и деца, които по никакъв начин не стоят на място в социалното си положение. В България има много ученически секс и малко родителски контрол. Има много първичност и малко мисловен процес. Няма чувство за отговорност, а чувство за лавинообразна безотговорност и ако едно време сексът и наркотиците вървяха с рокендрол, то днес вървят с попфолк и чалга-рап и може би в това е проблемът.

P.S. Комисията за защита на потребителите можеше да изисква поне към картинките да вмъкнат някъде и един кондом, може и втора употреба!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg