G-ореща точка на заблудата

0

G като Germany , G като GERB или G като обезчувствената G точката на навлязлата в дълбока менопауза Европа. Да, същата ялова и стерилна да се справи с бежанския проблем Европа. Изгубени в превода или лъжци без капка свян са Ангела Меркел и Бойко Борисов? Прословутите „горещи точки“ така нажежиха информационното пространство, че заприлича на информационен ад. Ние като българи, сме свикнали да ни лъжат родните политици, но сме изненадани, че го правят и западните и то не кои да е, ами канцлерът на Германия, немският локомотив, който тегли Европа към прогрес, а може би вече и към гибел. Ангела Меркел – новата желязна лейди, доскоро символ на европейската ценност, в момента събирателен образ от противоречия. Лъже ли най-важната дама на ЕС, лъже ли господин BG Премиера или лингвистичните умения на госпожица Ева Паунова (евродепутат) са толкова големи, колкото да създадат конфликт и да объркат и без друго обърканата обстановка?

гореща точка, Европа, бежанци, мигранти, Бойко Борисов, Ангела МеркелКакви всъщност са тези „горещи точки“? Критични точки на бежанския поток, където уж трябва да се взимат пръстови отпечатъци на мигрантите, след което да се решава връщат ли се или отиват към западния блян. Така най-просто се тълкува феноменът „гореща точка“. Всъщност обаче това са миграционни центрове формирани в най-бедните държави от величествения ЕС, където чрез някакво сито се прави подбор. Кадърните, учените, способните бежанци ще бъдат взимани в Германия, Франция и другите развити страни, а терористите, неквалифицираните ще остават в страните, в които са формирани бежанските центрове. С една дума тук, у нас ще остане плявата.

Шлаката на емиграционната вълна, която вероятно ще опоска и остатъка надежда останал в страната ни. Не се съмнявайте, че е точно така, да го духат бедните, ние ще строим палати… Нещо такова е и сега. Никой не го е еня за нашата мила майка България, тя ще бъде употребена и заблудена, за да обслужи интереса на богатите европейски държави, които кой знае защо са се ангажирали с целия емиграционен процес.

Европа не е сиропиталище, госпожо Канцлер. Европа има устои и не е нужно да изкупва вината на немския народ от Втората световна война, която победителките продължават да ви внушават. Ако се чувствате все пак виновни и длъжни взимайте ги всичките, ние не ги искаме. Не ги искаме, не защото не сме човеколюбиви, просто смятаме, че не сме длъжни, най-малкото пък изкупвайки чужд дълг.

гореща точка, Европа, бежанци, мигранти, Бойко Борисов, Ангела Меркел

А господин премиера в опита си да угодничи, е вероятно да погребе по-бързо страната, отколкото си е мислил. В Европейския съвет не се ходи със свалени гащи и некадърен преводач. Също така не се приветства и приема всяка безумна идея, чийто автор е германският канцлер. За справка може да видите вашите колеги от Румъния, Унгария, Хърватска и т.н. Те ходят загащени и отстояват първо националния интерес пред чуждия европейски, колкото и да се опитват да ни внушат, че интересът е общ. Така се прави, така се прави, господин Борисов. Но както казах в началото, българите сме свикнали да бъдем лъгани от свои, сега е време да осъзнаем, че и на запад лъжат, че политическата проституция не е родна запазена марка и че западния свят не е райското кътче, за което много българи съжаляват, че не им е родно място.

Европейският съюз си остава блян и текущо разочарование, движено от сложен конспиративен механизъм. Европейският съюз е неспособен да реши бежанския проблем. Неспособен е да се защити и изглежда все по-вероятно да се разпадне на съставни части.

Разпад на святата идея на Робърт Шуман – мутирала или изгубена в превода. За едно нещо бате Бойко е прав, горещите точки ги има и сега, има ги от години и стават все по-горещи – скоро може би няма да може само да се опарим, а направо да изгорим…

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg