Четири села в област Русе имат по един кандидат за кмет

0

Четири села в област Русе имат само по един кандидат за кмет на предстоящите местни избори 2015. Това показва справка от осемте общински избирателни комисии в региона.

Две от селата – Ново село и Басарбово, са в община Русе. Кандидатите за тях съответно са Мариела Йорданова и Николай Колев – и двамата от ГЕРБ. Единственият желаещ да бъде кмет на село Брестовица, община Борово, е Светла Георгиева от ГЕРБ. В бюлетината за кмет на село Помен, община Две могили, също ще има само един кандидат. Това е Сетвийе Имамова от ДПС.

За общински центрове броят на желаещите да седнат на кметския стол са както следва – за Русе кандидатите са 14, за втората по големина община в областта – Бяла, претендентите са осем, като толкова са и за Две могили.
За кметското място в община Борово ще се борят седмина, петима са за Ценово, по четирима за Иваново и Ветово. Най-малко са желаещите за кмет на Сливо поле, където кандидатите са трима.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg