ЕНЕРГО ПРО, напусни ни ДЕЛОво!

0

бел.ред. – Публикуваме едно към едно писмото на наша читателка, която ползва услугите на ЕНЕРГО ПРО.

сметки за токСъмнения за точността на отчетената електроенергия от електроразпределителните дружества е имало почти винаги. Не заради друго, просто заради високата цена на тока хората се научиха да си правят сметка, да правят икономии. И въпреки това сметките на дружествата почти винаги ни изненадват неприятно. Крайният резултат почти винаги е надминал очакванията ни. За пореден път моите сметки не излязоха, а на ЕНРГО ПРО са си ОК. Аз, моята половинка и почти едногодишното ни дете живеем в жилище от 65 кв.м. С камина отопляваме навсякъде, т.е ток за отопление не ползваме.

През месец ноември отсъствахме за 14 дни. Изключихме абсолютно всички елетроуреди, т.е. нулево потребление. Сметката, която платихме беше 70,36 лв. Днес дойде декемврийският сюрприз – почти двоен. Засичането, описано във фактурата, е на два пъти / за да се почувстваме по-специални/. Но моите сметки отново са различни от тези на дружеството. И през декември / от 18-ти до 30-ти/ отсъствахме от града и отново изключихме всички уреди. Обаче сметката ни е 119, 35лв. Първият отчетен период от тях е от 09.12- 31.12. Имаме начислени 332 коловатчаса дневна енергия и 122 – нощна. Другият период е от 1-ви до 7-ми декември – 121 киловатчаса дневна и 44 нощна енергия.

сметки за токЕто и моите сметки: От техния отчетен период ние сме отсъствали 14 дни. Остават девет дни, в които според тях сме навъртели 332 киловата дневна и 122 нощна. И пак според тях за седем дни, които са отчетени във втория им период сме консумирали 121 киловата дневна и 44 нощна енергия.

Понеже ми е трудно да си обясня разликите започвам да си мисля, че хладилникът, лаптопът, бойлерът и телевизорът „харчат“ повече ток през декември. Почти двойно. И сега, ако реша да обяснявам колко съм права, ще трябва да си платя замерването на електромера. Струвало 30 лв. Резултатът е повече от ясен, нали? Няма да има проблем. Ако пък имам съмнения, мога да си го занеса, където поискам да ми го проверят. Срещу 50 лева демонтаж и още толкова монтаж. И всъщност декемврийската ми сметка ще набъбне още. С толкова, колкото е наивността ми – от 30 до 100 лв.

сметки за токCausa perduta. Но докога? Чудя се докога може да търпи българинът? Защото аз вече не издържам.

Не издържам да ме мамят, да ме правят глупава и да ми се подиграват с измислени сметки. Защото аз си изкарвам парите с честен труд и не ми е все едно каква част от семейния бюджет се излива в електроразпределителното дружество.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg