Демократичен театър и „реформатори“ в повече

0

Септичната яма, в която уж, съединението прави силата тотално се вмириса. Колко ли още мандат остава на сегашното управление и колко ли неща ще успеят да объркат до края му. То не бяха пенсионни реформи, здравни реформи, то не бяха партийни целувки и опипвания, схемаджийства, машинации, манипулации…абе, мирише си, направо вони.

Вчера обаче, подигравката с народа беше пълна. Президентът с осанка на подмолен келнер, трудещ се по българското черноморие нейде през 80-те внесе първите си смислени предложения, откакто е държавен глава. Внесе ги, вероятно защото е бил предупреден какъв ще бъде резултатът и с финеса на ученичка от 6 клас господин президентът предложи трите си въпроса за изборния референдум, които да бъдат гласувани от народните предатели, а именно – задължително, мажоритарно и дистанционно гласуване. След повторно гласуване депутатите се смилиха над тъжната президентска карикатура и – ей така, решиха да приемат поне едното от внесените предложения – това за електронното гласуване. За него обаче, все още няма техническо решение, с което да бъде ефективно реализирано. И нашият Роска седеше тъжен, объркан, обиден на свои и чужди. Седеше като дете, на което са откраднали захарния памук, като дете, което е останало без приятели на площадката за игра.

реформатори, Радан Кънев, Лютви МестанНо докато на всички ни е известно, че господин президентът Росен Плевнелиев е кукла на конци, тип самоделка, то поведението на модерните реформатори буди все по-голямо недоумение и погнуса. Реформаторите са най-евтината проститутка в българския парламент, в българския политически живот, в българската реалност. Компаньонка, пълна с венерически болести, сееща зараза и обслужваща всички, без хигиенни или морални изисквания. Реформаторите са политическото зло, камуфлажирано в костюм, настанило се по незнайно каква причина в управленското кресло и отказващо да си тръгне оттам. Точно това е и причината за безпринципното и политическото проституиране.

Реформаторите са клонинг на цялата политическа картина, безскрупулен мутант, който на всяка цена иска да оцелее като управляващ. При един задължителен вот, вероятно биха изчезнали, при един мажоритарен вот – също, по простата причина, че нямат нито една личност в състава си. Обаче те не се дават, а лавират. Тези, които наричаха врагове, тези, които искаха да излязат от управлението, от парламента, от политическия живот на България сега са техни съмишленици. Говоря за Движението за права и свободи – най-сериозният политически играч в модерната, демократичната българска история. Реформаторите искат да са християнското копие на ДПС – без потенциал, но със същите амбиции.

реформатори, Радан Кънев, Лютви МестанКакво прави в парламента и в управлението партия, която ходи срещу принципите си, срещу политическата си идеология? Нали те самите искаха мажоритарен вот, задължителен вот, защо смениха плочата? На нас ние ясно, но нека го кажат и те, без да изкривяват конституционните и демократичните принципи в интерес на личните си амбиции.

Имам предложение – да ги изгоним. И тях, и Герб, и ДПС, и БСП и АТАКА, и ПФ, и БДЦ, и недоразумението АБВ. Пак оставка, това е положението. Докато не са объркали нещата до непоправимост. Гонене до дупка. Никакви Раданчовци, Бойковци, Мегленки, Манолки и т н. А ако пак се върнат, пак ще ги гоним и пак, и пак, и пак, докато парадигмата, върху която съществуват не рухне. Не е добра идея да подцениш човешкия фактор, защото рано или късно ще Ви се потърси сметка.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg