И австралийските учени се записаха в тазгодишните изследвания с доказателство за това колко са ценни крушите за… неприятния махмурлук. Колкото и жителите на континента-държава да не харесват крушите, се оказа, че сладкият плод може да ги спаси от нечовешко препиване. Начинът е лесно обясним – крушата понижава съдържанието на алкохол в кръвта.
Проф. Мани Ноукс и неговият екип от Института за здравословно хранене на Австралия са направили дълги анализи и са проучили този плод задълбочено, а откритията са изненадващи. Оказало се, че за да бъде от полза на препилите хора, крушата трябва да бъде изядена преди големия запой, а не постфактум.
Ако след прекаляването с алкохола страдате от гадене и типичното главоболие, каквито и натурални сокове от круша да приемате, ще бъде безполезно. Проф. Ноукс е категоричен, че напитки като сока от круша ще се превърнат в продукт на бъдещето, стига пиячите да знаят как да ги приемат преди прекаляването с високо алкохолни питиета.
„След откритията ни за крушата, съм сигурен, че вече ще гледате на този плод с други очи“,
вещае професор Ноукс. Освен свойството да анулират махмурлука превантивно, крушите имат противовъзпалителни свойства, свалят нивата на холестерола, дори предпазват от запек.
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!