Имате тежък махмурлук? Яжте круши!

0

И австралийските учени се записаха в тазгодишните изследвания с доказателство за това колко са ценни крушите за… неприятния махмурлук. Колкото и жителите на континента-държава да не харесват крушите, се оказа, че сладкият плод може да ги спаси от нечовешко препиване. Начинът е лесно обясним – крушата понижава съдържанието на алкохол в кръвта.

Проф. Мани Ноукс и неговият екип от Института за здравословно хранене на Австралия са направили дълги анализи и са проучили този плод задълбочено, а откритията са изненадващи. Оказало се, че за да бъде от полза на препилите хора, крушата трябва да бъде изядена преди големия запой, а не постфактум.

Махмурлук, крушаАко след прекаляването с алкохола страдате от гадене и типичното главоболие, каквито и натурални сокове от круша да приемате, ще бъде безполезно. Проф. Ноукс е категоричен, че напитки като сока от круша ще се превърнат в продукт на бъдещето, стига пиячите да знаят как да ги приемат преди прекаляването с високо алкохолни питиета.

„След откритията ни за крушата, съм сигурен, че вече ще гледате на този плод с други очи“,

вещае професор Ноукс. Освен свойството да анулират махмурлука превантивно, крушите имат противовъзпалителни свойства, свалят нивата на холестерола, дори предпазват от запек.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg