Аз съм страх

0

Игра на руска рулетка, в това се е превърнало съществуването на обикновения европеец. Днес е Ница, вчера Истанбул, онзи ден Брюксел, а по-преди Париж. А сега накъде? Коя част на Европа ще прокърви, докато плешивата прическа на имбецилния Оланд, струваща 10 000 евро месечно декларира братство и равенство, докато безформения и безполов хипопотам Меркел широко е отворила границите на континента с послушното си гостоприемно сърчице. Докато НАТО успешно заблуждава, че пази нещо и някого някъде, докато разделението в цялото и толерирането на малцинственото тържествува над разума.

Мен лично ме е страх, това е човешко качество и не е срамно да си го признаем. Докато над главите ни ехтят шрапнели, газят ни камиони и ни стрелят с автомати, най-човешкото нещо е да ни е страх. Да не продължим да живеем по същия начин, да сме нащрек, да избягваме обществен транспорт и каквито и да било масовки. Ако искате ги слушайте онези слабоумни послушковци, че всичко трябва да продължи постарому, да не се плашим, да победим тероризма с усмивка, с милувка, с прегръдка, със свалени гащи. Слушайте ги, ако искате, но мен ме е страх.

Страх ме е, че следващата бомба може да откъсне моята глава, ръцете на мои близки приятели, краката на роднини.

Не бъркайте европейската сигурност с хуманитарния въпрос. Състраданието в положение на война е немислимо, пагубно, самоубийствено. Изобщо цялата ситуация е толкова абсурдна, трудна за асимилиране и невъзможна за обяснение. Един френски гражданин избива свои съграждани. Докато в САЩ това е всекидневие, вдъхновено от новия филм за Батман, тук става въпрос за етническа и верска саморазправа и обявяване на война на страната, в която си роден и която те е доундуркала. 

Един приятел ми каза на шега, че сега спокойно Сирия може да нанесе въздушни удари по Франция и спящите там клетки на Ислямска държава, защото те правели същото с френските си граждани, част от Ислямска държава. ☺ Черен хумор, но съвсем на място.

И докато до вчера бежанците бяха жертва, то днес Европа е жертва, която в бъдещата проекция на времето няма да съществува. И тази престорена адаптация в смисъла на криворазбраната демокрация към тези опасни хора, е последната стъпка към края на Стария континент.

Страх ме е, Je suis Nice, Istanbul, Bruxelle, Paris…

И всички, за които се сетите, но със сигурност профилът на глупака най – много ни отива, ако с безраличие към подобен човешки геноцид продължаваме напред с усмивка, прегръдка, милувка и с до долу свалени гащи.

Не знам какво ще правят мекеретата щатски, но трябва да поемат отговорност, така както ИДИЛ. Да защитят себе си, а после да хуманничат и толерантничат. Да покажат, че са европейски лидери, а не кукли на конци. Да покажат, че действията отговарят на позицията им, на прическите им за хиляди евро, защото Европа е разкъсвана между бомбения взрив и демографския срив, от опита за конформизъм, либерализъм и краен идиотизъм.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg