Камион уби над 80 души в Ница при терористичен акт (ВИДЕО)

0

Повече от 80 души загинаха, а над 100 са ранени при атентат във френския курортен град Ница. Сред загиналите има деца и цели семейства.

Камион уби над 80 души в Ница при терористичен акт (ВИДЕО)Трагедията се разигра снощи по време на празненство по случай националния празник на Франция. Това е била причината и огромен брой хора да бъдат на красивия крайбрежен булевард в една от перлите на френската Ривиера – Ница.

В разгара на тържеството, камион се вряза в тълпата и с висока скорост премина близо 2 километра, премазвайки десетки хора по пътя си.

Веднага след случилото се, френският президент  Франсоа Оланд обяви с категоричност, че става дума за терористичен акт, обявен е тридневен национален траур. Социалните мрежи и медиите са залети от клипове и снимки, на които се вижда трагедията и обезумелите от ужас хора. Целият свят реагира изключително остро на атентата и осъди поредния терористичен акт във Франция.

Камион уби над 80 души в Ница при терористичен акт (ВИДЕО)По последни данни загиналите са 84 на брой, но е твърде вероятно броят им да се увеличи. Сред тях има както французи, така и много чужденци, защото Ница е един от най-популярните курорти на Лазурния бряг и в момента туристическият сезон е в разгара си.

Според данните в атентата са загинали американци, руснаци, украинци, белгийци и други. До момента няма данни за пострадали български граждани.

Камион уби над 80 души в Ница при терористичен акт (ВИДЕО)Кървавото нападение е дело на французинът с тунизийски произход Мохамед Лахуеадж Бухлел, който е на 31-годишна възраст. Той наел тежкотоварния камион преди броени дни.

Врязал се с него в тълпата по крайбрежния булевард. По сведения на очевидци е направил няколко захода с единствената цел да нарани и убие колкото се може повече хора.

Камион уби над 80 души в Ница при терористичен акт (ВИДЕО)

Движейки се с висока скорост в продължение на 2 км, шофьорът е успял да стреля няколко пъти по полицаите. В крайна сметка е бил убит от тях и така камионът е бил спрян.

Камион уби над 80 души в Ница при терористичен акт (ВИДЕО)След направен обиск, в товарната машина са намерени неактивна граната и фалшиво огнестрелно оръжие.

Причинителят на тази кървава баня е живял в Ница, според документите му за самоличност, които били открити в камиона.

Той не е бил обект на наблюдение от властите заради евентуални връзки с терористични организации, макар в досието му да фигурират няколко битови престъпления.

Камион уби над 80 души в Ница при терористичен акт (ВИДЕО)

Повече за трагедията в Ница вижте в следващото видео:

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg