Волен Сидеров: Некадърността на управляващите ще поднесе приятни изненади за АТАКА

0

Волен Сидеров е роден през 1956 година в Ямбол. Български политик и журналист, лидер на партия АТАКА, чиято парламентарна група оглавява в 40-то, 41-то, 42-то и 43-то Народно събрание. Автор е на книгите „Бумерангът на злото“, „Властта на мамона“, „Българофобия“, „Моята битка за България“ и „Основи на българизма“. На 17 септември Сидеров и Деница Гаджева станаха родители на Волен – младши. Ден след изписването на наследника си, атакистът даде ексклузивно интервю за delo.bg

Г-н Сидеров, 107 години след обявяването на Независимостта имаме ли повод да празнуваме своята независимост?

– Този въпрос обикновено се приема в небуквален смисъл, защото в буквален, във формален смисъл, се водим независима страна. Обикновено хората си задават въпроса доколко България може да води самостоятелна политика. Неведнъж съм подчертавал, че ние загубихме суверенитета си като влязохме в ЕС. Ако питате някой политолог, ще Ви отговори, че това се е знаело, предполагало се е, защото като влизаш в един съюз, губиш суверенитета си, за да получиш други придобивки. Само че ние не получихме придобивки, а загубихме суверенитета си до там, че да не може да определяме каква икономика да имаме.

Ако сега искаме държавни предприятия, които да създават работна ръка, продукт, то ЕС го забранява, защото това било намеса на държавата в икономиката, която трябвало да бъде само частна. Така е решил Европейският съюз като се е сформирал в края на 50-те години на ХХ век, особено в началото на 80-те години, когато големите корпорации за взели властта в тази бюрократична конструкция. Оттогава те диктуват всичко, което се създава като правила. Държавите все повече губят своя суверенитет.

Волен Сидеров, независимостКолкото до нашата Независимост, обявена през 1908 година, чисто исторически тя е по-скоро един ритуален акт, не е свързана с отстояване на свобода, с отвоюване, с жертви, както при Съединението. Тук няма война, използва се ситуацията, че в Турция се прави един масонски преврат, че Австро-Унгария иска да заграби Босна и Херцеговина и да легализира това заграбване. В резултат на това Франц Йосиф да признае българската независимост. Независимостта на България от Османската империя, която от Освобождението се изразява в плащане на данък и липса на самостоятелност при преговори, защото България не е можела да води преговори с други държави. Тази независимост се откупува от Русия! Не знам колко българи знаят, че първата велика сила, която признава нашата независимост през 1908 година, е Русия. Освен че руският цар Николай II я признава първи, той плаща задълженията на България, които са над 125 милиона златни франка.

Всъщност Русия се отказва от контрибуции, които Турция й дължи след загубата на Руско-турската война. По този начин Турция получава обезщетение, като целият дълг към Русия се анулира. Едни 85 милиона франка се прехвърлят на България, но те никога не се изплащат на Русия, така че Русия откупува нашата Независимост. Като резултат от Първата Световна война Фердинанд и тогавашният управленски елит ни вкарват в групата на противниците на Русия.

Независимостта през 1908 година има и друг аспект. Ставайки цар Фердинанд Сакскобургготски затвърждава и много силно извежда до крайност своята авторитарна власт. През 1911 година организира поправка в Конституцията, която му дава извънредни права, с които може да сключва договор, без правителството и парламенто да знаят. Резултатът е, че Фердинанд се впуска в авантюри, започват национални катастрофи, Балканската война завършва с Междусъюзническа, за която вина носи правителството на Фердинанд, както и самият той, който командва нападение срещу сръбската и гръцката армии, без да има право на това. Фактически ние губим дипломатически войната, която сме спечелили с щикове. Две години по-късно ни вкарва в централния съюз с Германия и Австро-Унгария. Всичко това води до още една национална катастрофа. Т.е. като даваш на някого независимост, трябва да се замислиш той дали я заслужава, дали може да носи тежестта на собствената си независимост.

Тогавашният цар Фердинад, който за мен е една зловеща фигура в българската история, не само е доказал, че не е заслужавал да бъде цар, но и повлича след себе си и съдбата на милиони българи. На него, разбира се, това не му е пукало. Той през 1918 година си се прибира в родовото имение, където живее дълги години. Никой не му търси сметка, а би трябвало да бъде обесен в центъра на София.

Имаше един класически стих, който гласи, че свободата е като хляба, изпича се всеки ден, изяжда се и на другия ден трябва нов хляб да се печеш. Така е и с независимостта, всеки ден трябва да я отстояваш и на другия ден отново да продължиш. Няма написан документ, който урежда една държава, всичко трябва да се отстоява.

Волен Сидеров, Катуница

Веднага след убийството в Катуница АТАКА проведе постоянен протест пред президентството с искане за свикване на КСНС

Навършват се 4 години от размириците в Катуница. През 2011 година заради тях прекъснахте предизборната си обиколка, направихте постоянен протест пред сградата на президентството, настоявайки за свикване на КСНС. Промени ли се нещо през тези години и каква е равносметката днес?

– Имаше юридически и правораздавателни действия. Въпросният Цар Киро, който е феодал в това село, беше задържан, имаше следствие, но не знам те да са довели до някакви сериозни доказани разкрития. Властта тогава, в лицето на първия кабинет на Борисов реагира силово, за да покаже, че прави нещо.

Всъщност подобни цигански барони като цар Киро играят важна роля за властта при гласуване, защото те разпределят гласовете, с които бива избирана една или друга политическа сила. Казусът с цар Киро има повторение и копие и на много други места в България. Това е омагьосан кръг, тъй като партии, които управляват в момента начело с ГЕРБ, зависят от циганските гласове.

Те не могат да решат интеграцията на циганския етнос, защото винаги с него играят по мафиотски, дават им се пари по избори, за да получат гласове, след което се поставя чадър. Тези общности живеят капсулирано, не плащат данъци и сметки. Годишнината от Катуница винаги ни „чуква“ по главата с констатацията, че така нареченият въпрос с интеграцията на циганите не може да се реши без достатъчно суверенитет. Ето, отново опираме до Независимостта. В момента, в който тръгва да бута незаконни постройки, от Брюксел казват, че не може, и действията спират. Отново допираме до зависимост, суверенитет, възможност една страна да прави политиката, полезна за нея. Липсата на суверенитет се отразява във всички проблеми на нашия живот.

Волен Сидеров, избори

Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов и съпартиецът му Иван Божилов „помагат“ в носенето на чували с бюлетини по време на президентските избори 2011 година.

Споменахте търговията с цигански гласове. Какви са очакванията Ви от предстоящите местни избори?

Ще се повтори купуването на гласове, подмяната на вота и директното фалшифициране. През 2011 година видяхме подмяна на протоколи, на чували с бюлетини. Тогава сезирахме Конституционния съд, искахме касиране, но нямаше никакви действия, защото членовете на Конституционния съд са хора на партиите, които ни управляват, както и на президента. Имаше достатъчно поводи да се касират изборите, сега отново ще има поводи, но няма да се касират. Тези партии, които въртят държавния ресурс, ще си уредят кметските места и общинските съвети. Това са ГЕРБ, ДПС, БСП, които пък ще претърпят спад, защото това е партия, която има удивителен талант да ерозира сама, да се самоподронва. Виждаме раздори в управляващата коалиция. Убеден съм, че АТАКА ще има добри резултати на местните избори на определени места.

В София и Варна залагате на много силни кандидатури…

– Да, както и в по-малки населени места, в които алчността за общинския кокал скара коалиции като Патриотичния фронт, ВМРО и НФСБ не си общуват, както и реформаторите и ГЕРБ. Некадърността на управляващите ще поднесе приятни изненади за АТАКА. Има и вдигане на вота като цяло за партията в национален мащаб.

Волен Сидеров, Волен Сидеров младши, БебеВчера беше изписан Вашия наследник Волен-младши. Как се чувства той и майка му?

– Да, вчера беше изписан, вече си е вкъщи. Чувства се много добре. Искам да благодаря отново на д-р Велев, д-р Узунова и д-р Мандаджиева от болница „Шейново“.  В личните си моменти гледам и обществените. Установих, че общинската клиника „Шейново“ е недофинансирана. Задавам си въпроса за Столична община, която има бюджет около 1,1 – 1,2 млрд. лева, не може ли тази единствена класическа клиника да бъде направена за образец. Не да парадират с метро, със строежи, гълтащи стотици милиони, строени от чужди фирми, раздуват им се реалните стойности, за да се режат ленти. Видях един такъв недостатък и смятам да го направя обществено достояние, защото Фандъкова и общината трябва да отделят повече средства за Шейново, за детски градини. Това е определящо, защото намалеят ли децата и политиците си отиват.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg