На Канарските острови гласуват над 3000 българи

0

Лас Палмас де Гран Канария е испански град, приютил много наши сънародници. Днес и там се провежда гласуването за референдума относно електронното гласуване. Избирателната комисия се състои от петима души – четирима местни и един служител от посолството в Мадрид.

местни избори 2015, Лас Палмас, Канарски острови

Кметството на града е предоставило безплатно всичко необходимо за нормално протичане на изборния ден. Отделено е специално място в централното фоайе на първия етаж на сградата, осигурена е компютърна система, урна и тъмна стаичка. Още вчера е сложено и българското знаме, а от Мадрид са изпратени бюлетините, протоколите, даже и някои канцеларски материали.

местни избори 2015, Лас Палмас, Канарски острови

Българите в Лас Палмас направиха абсолютно доброволно организацията за правото на българите да гласуват – без хонорар и самоинициативно. По време на целия изборен ден секцията от Лас Палмас ще поддържа връзка с ЦИК чрез директен канал. Председател на комисията е пловдивчанинът д-р Васил Халачев. Специално за delo.bg той изпрати снимки от началото на гласуването, вече има гласували, а останалите резултати ще продължим да следим.

местни избори 2015, Лас Палмас, Канарски острови

Общо на Канарските острови живеят около 3000 българи, но това са само официално регистрираните.

снимки за delo.bg: Васил Халачев

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg