Фурошики – италиански обувки с японски дизайн (видео)

0

Създадени, за да съвпаднат напълно с формата на крака.

furoshiki1Това, което отличава Фурошики от всички стандартни общоприети обувки е, че са специално създадени, за да се напаснат точно към крака на носещия ги, като се увиват около стъпалото.

furoshiki2Обувките, които се предлагат в магазините рядко са толкова удобни, че да имате чувството, че сте боси с тях, а тези, които са изработени по поръчка, са истински лукс, който малко хора могат да си позволят. Италианският производител на обувките с марка Vibram, който е известен с производството на военни обувки, намери идеалното решение или Furoshiki Shoes.

furoshiki3Furoshiki (風 呂 敷) е традиционен японски опаковъчен материал, използван за увиване на превозваните товари, който в миналото бил използван в някогашните обществени бани. Обувките Фурошики са по проект на японския дизайнер Масая Хашимото. Те нямат връзки, нито цип, а вместо това, се увиват около стъпалото и се закрепват с велкро. Цената на невероятните обувки е 140 долара и се предлагат в 5 цвята.

furoshiki4Вероятността с такива обувки да не натоварвате краката и кръвоносните си съдове, е голяма. Ако обичате да спортувате в парка, в залата или пък просто обичате дългите разходки, с тези обувки ще чувствате краката си леки и почти боси!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg