Три лесни, вкусни и здравословни рецепти за коледни десерти от кулинарния блогър Лора Аспарухова

0

Лора Аспарухова е слънчева, всеотдайна, последователна и креативна във всичко, с което се захване. Професионално тя развива способностите си в IT сектора, а преди това 9 години е работила за голяма авиокомпания. Здравословното хранене ѝ е хоби, което съчетава и с редовни тренировки за перфектна форма.

Кулинарният блогър Лора Аспарухова ви кани на здравословна закуска, приготвена от сърце

Преди година Лора издаде книжка с 50 авторски рецепти, а всяка от тях завършва с изречението “И ви каня на закуска…”, защото твърди, че няма по-мил начин да събудиш любим човек.

Във Фейсбук може да откриете вкусните ѝ предложения на страницата FIT Sweets by Lori. В навечерието на Коледа кулинарният блогър споделя с читателите на delo.bg три специални коледни рецепти, които със сигурност ще направят утрото ви по-уханно и уютно.

КОЛЕДЕН ЩОЛЕН

Лора Аспарухова

Необходими продукти за форма за кекс с размери 20 см х 6 см:

400 г консерва бял боб
2 яйца
10 с.л. фини овесени ядки
1 ч.л. бакпулвер
20 г сушени смокини
20 г сушени кайсии
ванилия
канела
карамфил

Пасирайте боба с яйцата. Разбъркайте сместа с останалите продукти. Сложете я в в съд покрит с хартия. Изпечете в предварително загрята фурна до 200 градуса, докато клечката, с която опитвате излезе суха.

КАКАОВ КЕКС С ЧЕРЕШИ

Лора Аспарухова

Необходими продукти за кръгла форма с диаметър 20 см:

200 г пълнозърнесто брашно
1 с.л. какао
4 яйца
ванилия
замразени череши
стевия

Разбъркайте всички продукти без черешите. Изсипете сместа в съд покрит с хартия. Отгоре наредете оваляните в малко брашно череши. Изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато клечката, с която опитвате излезе суха. След като изстине, поръсете с малко кокосово брашно.

МАЛИНОВО РУЛО

Лора Аспарухова

Необходими продукти за тава с дължина 20 см:

За блатчето:
2 с.л. брашно от рожков/или какао
2 с.л. овесено брашно/или друго по избор
няколко щипки инстантно кафе
1 яйце
1 с.л. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
ванилия
10 капки стевия/или др. подсладител

Разбъркайте съставките. Гъстотата трябва да е между тази за кекс и палачинка. Сложете сместа върху хартия и изпечете в предварително загрята фурна за около 15 мин. Поръсете с вода. Покрийте с кърпа и изчакайте да изстине.

За крема:
50 г малини
1 с.л. котидж/или извара, или рикота
1 с.л. цедено кисело мляко (цедя обикновено в цедка)
ванилия
5 капки стевия/или друг подсладител
2 ч.л. кокосово брашно

Пасирайте. Добавете брашното за сгъстяване. Намажете блатчето с крем и завийте руло. Оставете го да постои за час в хладилника. Преди поднасяне украсете с малко цедено кисело мляко, малини и кокосово брашно.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg