Austrian Airlines с нови, по-ниски цени на самолетните билети

0

Авиокомпания Austrian Airlines изненадва с нови по-ниски цени на самолетните си билети, а успоредно с това въвежда и нова стратегия за оперираните полети в Европа като цяло, съобщава онлайн порталът за резервации на самолетни билети и хотели – Check.bg.

Ръководството на Austrian Airlines е убедено, че новата ценова политика на предлаганите самолетни билети ще се хареса от всички редовни и нови клиенти, които прецезират бюджетите си за пътуване и винаги се стремят да резервират най-евтините полети. Новата стратегия на авиокомпанията предвижда към всеки закупен самолетен билет да може да се заявяват редица допълнителни услуги – чекиран багаж, достъп до бизнескласата, до менюто от гурме ястия и много други.

Redticket - Austrian AirlinesЕдна от генералните промени е разделянето на икономичната класа за всички полети в Европа на три отделни ценови категории. Това ще стане от началото на месец септември, съобщава Андреас Ото, който изпълнява длъжността изпълнителен търговски директор на Австрийските авиолинии. Първата класа ще се казва „light“. При нея самолетният билет ще дава право само на ръчен багаж, а цената му ще бъде с до 10% по-ниска от досегашните нива на най-евтините варианти за самолетни билети на Austrian Airlines, които към момента са на цена около 99 евро. Разбира се, самолетните билети тип „light“ ще бъдат лимитирани като брой за всеки полет. Към момента все още текат обсъждания дали все пак да бъде разрешена възможността за доплащане на чекиран багаж и колко ще струва тази опция, ако тя бъде одобрена. Другите две класи ще са съответно „classic“ и „flex“.

Промените според търговския директор Андреас Ото са напълно логични. Според изчисленията на ръководството 1/3 от всики редовни пътници на Austrian летят с авиокомпанията само с ръчен багаж и не регистрират допълнителни бройки куфари. Така на практика се получава, че клиентите заплащат за услуга, която реално не се използва. Самолетните билети на редовните авиокомпании в 99% от случаите включват в цената си и 1 брой регистриран багаж. Пътникът реално винаги го заплаща без оглед на това дали ще ползва услугата или не. С новите тарифни промени, това ще бъде избегнато.

Специалистите в авиобранша коментират, че стъпките, които правят авиокомпания Austrian Airlines, а и цялата група на Lufthansa са в отговор на все по-масово налагащите се нискобюджетни авиокомпании. Превозвачите Swiss, Niki и Air Berlin също правят опити за въвеждане на тарифната политика, която успешно ползват конкурентите от low cost сектора – Wizz Air, Ryanair и easyJet. Андреас Ото обяви всички тези промени като очаквани с оглед на големите темпове, с които конкурентите им завземат пазара.

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg