Представяме Ви Флайк – „летящият мотор” (видео)

0

Вероятно всеки е запознат какво представляват нашумелите напоследък дронове с камери. Около централната част на тези безпилотни самолети са разположени няколко перки, които са предназначени да държат устройството във фиксирана позиция във въздуха. Този път обаче няма да Ви говорим за дронове, а за техническо средство, което доста ги наподобява. Работното наименованието на летящата машина е Флайк, произлиза от комбинацията на думите летя (fly) и мотор (motorbike).

flike1Устройството работи на същия принцип както дроновете. В центъра му е разположена седалката на въздушния моторист, а около него са поставени три двойки ротори, така че Флайк да може да се движи, задържа вертикално, и дори да плува във въздуха. Въздушният мотор се управлява чрез движенията на тялото на пилота, а също може да се маневрира чрез намаляване или увеличаване на скоростта на роторите. Флайк е в състояние да изпълнява всички маневри, които извършва всеки хеликоптер. Въпреки това, създателите твърдят, че управлението му трябва да бъде много по-лесно, отколкото на хеликоптера, лесно, колкото  като карането на велосипед.

Такава трябва да бъде крайната визия на летящия мотор, според създателите му устройството.

flikeВажно е да се спомене, че Флайк ще да бъде напълно безвреден за околната среда, тъй като ще се захранва от литиево-полимерна батерия. За съжаление най-големият му минус към момента е, че батериите му издържат само за 15 минути свободно реене във въздуха или за 30 минутен полет. Но има и друг проблем, върху който създателите все още работят, а именно  близостта на ротора по отношение на пилота.

flike4Да се надяваме, че ще се намери решение по въпроса с безопасността на въздушния моторист, защото когато пуснат Флайк в продажба, няма да липсват фенове и авантюристи, които с горещ ентусиазъм  ще го подкарат в небето. Там поне няма да има ограничение на скоростта 🙂

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg