Cyprus Airways връща лизинговите си самолети

1

Машините на авиокомпания Cyprus Airways /Сайпръс еъруейз/, която спря полетите си в петък, се връщат на лизинговата компания, която обслужва кредита за самолети на кипърския превозвач и ще бъдат предоставени на изплащане на други желаещи авиокомпании, предават световните агенции.

По информация на телевизия BBC четири пътнически самолета Airbus A320 са кацнали на летището в Кардиф в края на миналата седмица, а пети самолет по план ще пристигне до идната неделя. Всички те са собственост на лизингова авиокомпания и след ремонт и основна техническа профилактика ще се предоставят на авиокомпаниите, които проявяват интерес към върнатите модели.

По-рано в електронна публикация на в. Daily Mail /Дейли Мейл/ бе съобщено, че националната компания на Кипър в ликвидация е „скрила“ самолетите от кредиторите си, веднага след решението на Европейския съюз, което разпореди връщане на държавната помощ, отпусната на кипърския превозвач от правителството.

Според Европейската комисия субсидията от 65 млн. евро дадена на Cyprus Airways е дала неправомерно предимство пред конкурентните й авиокомпании, което противоречи на правилата за отпускане на този тип средства. Това доведе до финансовата  невъзможност авиокомпанията да осъществява полетна дейност.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg