Връчиха антинаградите „Златна малинка“

0

Само ден преди да бъдат връчени наградите за постижения в киното „Оскар“ , бяха раздадени антинаградите „Златна малинка“ , с които се отличават най-лошите филми, роли и актьори за изминалата година. Сред носителите на тазгодишните антиотличия са актьорите Камерън Диас и Кърк Камерън, които съответно бяха отличени за най-лоша актриса и най-лош актьор на годината.

Кърк Камерън, Златна малинка 2015

Кърк Камерън в „Спасяването на Коледа“

Всъщност за Кърк Камерън тазгодишните награди „Златна малинка“ ще останат в историята, тъй като той спечели четири отличия от общо шест номинации в различните категории. Наградите, които получи той и неговия филм – комедията „Спасяването на Коледа“ са за най-лош филм, за най-лош актьор, за най-лош сценарий и за най-лош екранен партньор, включващ Кърк Камерън и егото му.

Камерън Диас, Златна малинка 2015

Камерън Диас в „Секс запис“

Актрисата Камерън Диас заслужи малинка за своите роли в комедиите „Другата жена“ и „Секс запис„. Всъщност наградата „Златна малинка“ представлява статуетка, която е напръскана със златен спрей и има наистина нищожна стойност – струва под 5 долара.

С една такава статуетка се сдоби и Майкъл Бей, който получи антинаградата за най-лош режисьор заради филма „Трансформърс: Ера на изтребление“ . Въпреки, че бе отличен с тази нежелана награда, филмът всъщност се радва на зрителски интерес и до момента е донесъл на създателите си над един милиард долара печалба.

Келси Грамър, Златна малинка 2015

Келси Грамър, „Трансформърс: Ера на изтребление“

За най-лош актьор в поддържаща роля бе избран Келси Грамър, който е носител на впечатляващите пет награди „Еми“ . Отличието с малинка той заслужи заради поддържащите си роли в няколко филма, сред които „Трансформърс: Ера на изтребление“ , „Легендата за Оз“ и „Непобедимите 3“ .

В същата категория при дамите, наградата „Златна малинка“ получи Меган Фокс за ролята й в „Костенурките нинжда“ .

Наградите „Златна малинка“ се връчват през 2015-та за 35-та поредна година. Те са създадени с идеята да бъдат пародия на наградите „Оскар“ , а характерно за тях е, че се раздават само ден преди най-престижните кино награди. Идеята за учредяването на антинаградите е на публициста Джон Уилсън. От 1980 година до днес, те се присъждат ежегодно за най-слаби постижения в света на киното.

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg