В Канада спасиха 14 черни делфина в опасност

0

Край бреговете на северозападната част на канадската провинция Нова Скотия са спасени 14 черни делфина, известни още като черни гринди, оказали се в плитчините по време на отлива, съобщава телевизионният канал Си Би Си, цитиран от БТА.

Животните са били открити тази нощ в малкото пристанище на селището Бейфилд. Те са навлезли в залива Свети Лаврентий, на който се намира градчето, от Атлантическия океан. По думите на началника на местната пожарна Върнън Бурдо, в спасяването на черните делфини са участвали около 100 жители на Бейфилд, както и специалисти от Дружеството за опазване на морските животни:

„Това бе цяло семейство гринди. До прилива сутринта с тях постоянно имаше хора, които след това им помогнаха да се върнат обратно в дълбините“.

Според президентката на Дружеството за опазване на морските животни Тоня Уимър, причината за това поведение на морските бозайници е било здравословното състояние на един от гриндите:

„Това е или старо, или много животно, което може да е навлязло в плитчините, а останалите да са го последвали и да са заседнали там по време на отлива“.

Гриндите са род бозайници от семейство делфинови. Дължината им е от 3,6 до 8,5 метра. Средното им тегло е 800 кг., но някои животни достигат до 3 тона. Срещат се във водите на Атлантическия, Тихия и Индийския океан.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg