Умна жилетка превръща улични кучета в стражи

0

Тайланд е държава, която освен прекрасната природа и очарованието на световна туристическа дестинации, се слави и с една от най-големите популации на бездомни кучета. Четириноги без стопани има не само в столичния град, но и в повечето населени места в страната. Местна рекламна агенция разработи „умна жилетка“. С нея уличните кучета ще се превръщат в охранители на реда в столицата Банкок и в провинциалните градове и села.

Специалната жилетката за бездомни кучета е оборудвана със сензори и скрита камера, която стриймва онлайн видео, щом четириногите се разлаят.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Кучета помагат на пътници да преодолеят стреса преди полет (видео)

 

По този начин се наблюдава какво те виждат в дадения момент. Според агенцията Cheil, дъщерна на корейската компания Samsung Electronics, тази иновация ще бъде от полза както за животните, така и на обществото.

„Това ще накара хората да смятат, че бездомните кучета могат да станат нощни пазачи“ –

казва 28-годишният Пакорнкрит Кхантапрап, който е ръководител на творческия екип, приложил идеята.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Кучета утешават опечалени в погребална агенция

 

 

На този етап не е ясно кой или коя институция ще има пълен достъп до кадрите от „умните“ жилетки за кучета.

Инициативата бе приета с одобрени е и от Мартин Търнър, който е директор на основаната на остров Пукет фондация „Soi Dog“ за бездомни кучета и котки.

Според Търнър, има много случаи на жестокост срещу животни в Тайланд, въпреки въвеждането на Закона за защита на животните в края на 2014 г. Прилагането на сила, тормоз или убийство на животно се наказва с до две години затвор и глоба от 40 000 бата (около $1205).

Проектът за „умните жилетки“ се разработва от половин година. Предстоят още тестове преди те да бъдат въведени в експлоатация.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg