Карнавалът в Рио ще бъде по-дълъг от обичайното

0

Най-популярният и атрактивен карнавал – този в Рио де Жанейро, започва след броени дни. Добрата новина е, че тази година той ще бъде по-дълъг от обичайното, а причината за това е, че през 2015 година се отбелязват 450 години от основаването на града.

Карнавалът в Рио

Карнавалът в РиоОфициално карнавалът в бразилския град ще започне на 13 февруари и би трябвало да приключи на 17 февруари. За да бъде отпразнувана голямата годишнина обаче, пищният карнавал ще продължи още 10 дни – до 1 март. Въпреки, че все още има няколко дни до голямото събитие, карнавалът фактически вече е започнал. По улиците на града се събират стотици танцуващи и дефилиращи хора, а туристи от целия свят започнаха да прииждат в Рио де Жанейро. Атмосферата става все по-близка до карнавалната особено в почивните дни.

Карнавалът в РиоЕдна от най-атрактивните части на карнавала е конкурсът на Самбодрома, когато своите умения по самба представят всички големи школи в Бразилия. Карнавалът е едно от най-предпочитаните време за туристически посещения в страната. Хиляди хора от цял свят пристигат по това време в Рио де Жанейро, за да се потопят в уникалната атмосфера на това събитие.

И тъй като тази година е много специална за града, властите в Рио са подготвили наистина богата и впечатляваща културна програма, за да отбележат 450-годишнината от основаването на града.

Рио 2016Множеството събития, сред които изложби, театрални представления, концерти и други, ще продължат повече от 1 година, а именно до август 2016. Тогава, в Рио де Жанейро, ще се случи още едно историческо събитие. Градът ще бъде домакин на Олимпийските игри, и освен това ще бъде първият град от Южна Америка, в който се е провеждала Лятна Олимпиада.

Програмата за честването ще започне в края на карнавала – на 28 февруари, с голям концерт в който ще участват най-големите звезди на бразилската музикална сцена.

Карнавалът в Рио

Организаторите очакват публиката на концерта да бъде между 60 000 и 70 000 души. За да бъде отбелязан внушителния рожден ден, ще има и гигантска торта с  дължина 415 метра.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg