Продължило 23 години проучване показа до какво води консумацията на червено месо

0

Консумацията на червено месо, но не и на други типове протеини, е свързана с повишен риск от инсулт, показаха резултатите от германско проучване.
За целите на продължилото 23 години проучване, са били изследвани 11 000 души на средна възраст.

червено месо, инсулт

Учените установили, че за участниците, които са консумирали най-големи количества червено месо, рискът от исхемичен инсулт е с 47 процента по-висок, отколкото за изследваните лица, които са ограничавали консумацията на този тип месо. Изследователите не са открили подобна зависимост в резултат на консумирането на протеини от пилешко месо и морски дарове или на растителни протеини.

червено месо, инсулт

Въпреки че предишни проучвания откриват връзка между високопротеиновите диети и инсулта, резултатите са противоречиви. Настоящото изследване затвърждава схващането, че червеното месо крие потенциална опасност.

„Няма проблем да се консумира червено месо – за предпочитане крекхо, стига да е в ограничено количество“,

заяви ръководителят на изследователския екип д-р Бернхард Харинг.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg