Паста за зъби пломбира кариеси, вместо зъболекар

6

Зъболекарите по целия свят са на път да спрат или поне да редуцират извършването на една от най-честите манипулации в кабинетите си – пломбите. Причината е едно ново откритие, патентовано в далечна Япония. Ученият Казуе Ямагаши е авторът на революционното изобретение, заличаващо неприятното усещане от предстоящо посещение при личния стоматолог заради поредния кариес в начална фаза на Вас или на детето Ви.

паста за зъбиФурорът в сферата на личната орална хигиена – паста за зъби със специално съдържание, може напълно безопасно да запечатва пукнатини и дупки в зъбите. Другото й предимство е, че с миенето на челюстите ще възстановявате и захабения или потъмнял зъбен емайл. Всичко това ще бъде възможно без услугите на дентален специалист, а само с няколко минутно четкане на зъбите с необичайната паста.

Съставът на съдържанието в тубата е сходен с този на зъбния емайл. Пастата може да нанасяте директно върху отвора на болния си зъб. Чудатото съдържание е получено при опит с хидроксил апатит – основен компонент на зъбната структура.

Още при нанасянето киселината, която се съдържа в пастата-чудо омекотява леко зъбната повърхност. Точно след 3 минути пастата става на кристали и така изкуственият материал се закрепва съвсем здраво в структурата на естествения зъбен емайл.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!6 коментара

Коментирай в Delo.bg