Първата в света сграда с писта, вместо покрив (видео)

0

Ново архитектурно чудо е на път да спечели куп награди в сектора и да влезе в класации за невероятни строителни фасади, а защо не и в Книгата на рекордите „Гинес“!

сграда с покрив, вместо писта, House Slalom

Представяли ли сте си, че може да живеете в кооперация, в която се качвате до апартамента Ви с асансьор или по стълби, но да отивате на работа по алтернативен и достатъчно забавен начин – с шейни или ски и то всеки ден? Обмислете го добре, тъй като до построяването на сградата има време. Тя ще се намира в новата столица на бившата съветска република Касахстан – Астана. 305 метра удоволствие (дължината на пистата) за всички любители на екстремния живот или нестандартен начин да започнете деня си с усмивка, а защо не и да спестите от ски курорти, ако живеете под стряхата на Ваш, личен комплекс 2 в 1!

сграда с покрив, вместо писта, House Slalom

Екипът от нахъсаните революционно архитекти е ръководен от Шохан Матайбеков. Всички са инспирирани от продължителните зими в страната – студеният сезон в Казахстан е от ноември до април, а често живакът в термометрите остава за дълго на сковаващите -20 градуса по Целзий. Архитектите са се нагърбили с нелекия проект, тъй като в покрайнините на столичния град няма терени за сноуборд или ски.

сграда с покрив, вместо писта, House Slalom

Името на предстоящото архитектурно бижу е House Slalom. В нея ще има 421 апартамента, разположени на 21 етажа. Идеята на строителите е на дългата и достатъчно широка писта с три завоя да се практикуват зимни спортове през цялата година. Пистата ще бъде покрита със синтетичен материал, който ще имитира сцепление със ските или шейните и ще се хлъзга като истински сняг. Любителите на екстремностите в града ще се качват до старт линията на съоръжението през отделен вход с асансьор.

Още невероятни сгради може да видите в следните статии:

„Сграда на годината“ – вертикално вплетени жилища,

Японци построиха къща без стени,

Китайци строят къща на 2 етажа за три часа,

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg