Държаните във френска поща заложници са освободени, нападателят се предаде

0

Мъжът, който на 16 януари, петък държа заложници в клон на френските пощи в северозападната част на страната, се е предал. Пострадали няма, заяви представител на френската полиция, цитиран от агенция Ройтерс.

По-рано информацията беше за неустановен брой заложници в сградата на поща в близкия до столицата Париж град Коломб. Те са били задържани в пощенската станция от мъж, който е имал военно оръжие. От градското обвинение не отрекоха, но и не потвърдиха дали това е нов терористичен акт.

ТВ каналът BFM, който се позовава на свой неофициален източник, твърди, че този случай няма връзка с атаките в Париж от преди седмица.

Агенция Франс прес уточнява, че и двамата заложници са в били изпаднали в шок, но нямат каквито и да е наранявания. Командосите от спецчастите не са предприели щурм на пощата, тъй като нападателят е предпочел да се предаде сам. Мъжът е с полицейско досие. Следователите са изключили каквато и да е връзка с т.нар. джихадистки атаки в редакцията на сатиричното издание „Шарли ебдо“ и в магазина за кашерни храни. И при двата кървави случая загинаха 17 души.

Руската агенция ТАСС допълва, че въоръженият мъж имал психически проблеми.

Полицията във Франция арестува днес 12 души по подозрение, че са подпомагали авторите на убийствата от 7 януари в столицата на страната.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg