Най-внушителното дърво в света на 3200 г (видео)

0

Светът около нас е наистина магическо място, което е пълно с мистерии и истинска красота. Към наистина красивите чудеса на природата може да бъде причислено и това величествено дърво секвоя. Възрастта му е на около 3 200 години и е толкова огромно, че никой не е успял да го снима цялото – до сега. Уникалното дърво расте в Калифорния, САЩ.

nai-visokoto dyrvo1

nai-visokoto dyrvo2Дървото е толкова голямо и толкова старо, че дори си има име. Величествената секвоя гордо наричат „Президентът”. Името му вероятно се дължи на неговата големина и възраст. Голямо впечатление прави неговата височина – цели 75 метра!

nai-visokoto dyrvo3

nai-visokoto dyrvo4Диаметърът на ствола на дървото е малко над 8 метра, а на клоните му има над 2 милиарда игли – толкова много, че нито едно друго дърво в света не е в състояние да се сравнява с него в това отношение. Дървото расте толкова бързо, че годишно нараства с около 1 кубичен метър дървесина. „Президентът“ се намира в планинската верига Сиера Невада в Калифорния.

nai-visokoto dyrvoДървото е толкова невероятно, че изглежда нереалистично на фона на другите дървета, като излязло от книжка с приказки, а върхът му сякаш опира до безкрая на небето.

Във видеото, направено от екип на National Geographic, ще може да се запознаете с „Президента” и да опитате да си представите какво внушително дърво е.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg