Китайската армия със стандарт за дебели военни

0

военни, КитайЗа странните забрани и цензурата в Китай знаем всички. Едва ли някой би се изненадал на някое ново ограничение, което се създаде там. Част от Вас със сигурност няма да се впечатлят особено от новите правила, въведени наскоро там, но този път ограниченията, предназначени специално за военните са наистина радикални.

Става дума за стандарти по отношение на теглото на военнослужещите в Китайската народно-освободителна армия. За какво става въпрос? Най-общо войниците и офицерите, които имат тегло над нормата, не могат да разчитат, че ще се издигнат в своята военна кариера. Каква обаче е нормата, не е съвсем ясно. Или поне максималното тегло, което е позволено, за да попаднат военните в нормата, не е посочено от информационните канали на Китай.

Въпреки това става ясно, че всъщност въпросният стандарт вече е приет. Той е разписан в плана за реформи и развитие на военната физическа подготовка на армията, предназначен за периода 2015 г. – 2020 г. Експерт от института по отбраната в Китай е обяснил, че военните са подобрили начина си на живот през последните години и в следствие на това започнали да пълнеят. Според него, това се дължи на по-добрите условия за живот в страната, както и на промяната във всекидневното меню, което накарало военните да увеличат комфорта, а от там и своето тегло.военни, КитайТова обаче никак не радва експертите с пагони в Китайската армия. Според тях, наднорменото тегло от една страна разваля добрия външен вид на войника и офицера. Освен това пречи на тяхната ефективност на бойното поле, а оттам се отразява и на цялостната военна мощ на страната. Затова е необходимо да се вземат бързи мерки и този процес да бъде овладян навреме. Физическата подготовка е изключително важна в Китай и властите държат много на нея. Тя е част от методите за управление не само в армията, но и на персонала в повечето учреждения и институции.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg