Доказано! Захарта е опасна за човешкия мозък

0

Здравни експерти от от Китай и Великобритания констатираха, че диабетът и високите нива на кръвната захар са свързани с продължителни когнитивни разстройства. Данните от изследването са публикувани в британското сп. „Диабетология“.

Учените са установили, че за да се предотврати влошаването на работата на главни мозък, трябва да се контролира нивото на кръвната захар.

сърдечно-съдовите заболяванияКой плати, за да се скрие истинската причина за сърдечносъдовите заболявания

 

В изследванията са взели участие над 5000 възрастни хора. Учените констатирали, че колкото е по-висока концентрацията на гликиран хемоглобин, който отразява средното ниво на съдържанието на захар в кръвта, толкова по-бързо се наблюдава понижаване на висшата мозъчна дейност.

Специалистите анализирали 10-годишен период, като отчитали холестерола, индекса на телесната маса, психическото състояние , хроническите заболявания, семейното положение и други характеристики.

В дневния хранителен прием достатъчното за организма количество захар се доставя с приема на плодове и зеленчуци, както и с пиене на прясно изцедени плодови сокове. Добре, но ето какви са ползите за вас и за вашето здраве, ако веднъж и завинаги се откажете от вафлите, бисквитите и бонбоните:

сърдечно-съдовите заболявания5 причини да спрете захарта

 

Когато се консумира захар или храни, съдържащи захар, тялото я използва, за да я превърне в енергия. Високият прием на сладко предизвиква натрупване на прекомерно количество захар в кръвта. Ето защо препоръчително е сами да контролирате приема на захар във всекидневието си. Ако искате да свалите ненужните килограми и да отслабнете трайно, е нужно да следвате този лесен режим:

свалете захарта с този лесен тридневен методИзчистете захарта от тялото си с този 3-дневен метод и ще отслабнете трайно

 

И не на последно място – канадско изследване доказа, че всекидневната консумация на напитки, които съдържат захар може да улесни появата на хронични болести. Вижте кои са те:

напитки със захарЕто до какво води редовната употреба на напитки, които съдържат захар

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg