Кой плати, за да се скрие истинската причина за сърдечносъдовите заболявания

0

Когато през 1960 г. в САЩ смъртните случаи от сърдечносъдовите заболявания достигат своя пик, изследователите са затруднени да посочат виновника.

Захар или мазнини?

В продължение на десетилетия мазнините са набедени за причина № 1.

Наскоро JAMA Internal Medicine публикува доклад, че изследването от 1960 г. е финансирано от Sugar Research Foundation. Написано от вече починали диетолози, проучването твърди, че консумацията на хранителните мазнини е основната причина за коронарна болест на сърцето. Захарта е оневинена. На населението и политиците, а също и на медиите е внушено, че

основната причина за смъртността при сърдечносъдовите заболявания е резултат от приемането на мазнини.

сърдечно-съдовите заболявания

Вече е ясно, че тогава на 3-мата лекари са платени по 6500 щатски долара, равнозначни на сумата от 50 000 щатски долара в днешно време.

Разбира се, заинтересована

захарната индустрия плаща на доста реномирани медии да изместят акцента от сладката отрова и да бъдат написани публикации за вредните мазнини.

Захар и други подсладители се срещат не само в сладките продукти. Захари влизат дори в чипса, консервите, бульони и пр.

Днес изследователите са задължени да оповестяват конфликти на интереси, както и какво финансиране са получили и от кого. Ситуацията е била различна през 1960 г.

От друга страна на обществото се втълпява, че много от хората са с наднормено тегло, защото са обездвижени и не спортуват.

сърдечно-съдовите заболявания

Но защо още бебетата са с наднормено тегло и на какъв спорт да ги подложим, преди да са проходили?

По подобен начин стои и въпроса с лекарствата. Проучванията се правят с финансирането на фармацевтичните компании, които разполагат с много средства.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

свалете захарта с този лесен тридневен метод5 причини да спрете захарта

 

А ето и резултатите от изследване, излезли наскоро:

Повечето готови ястия и хранителни продукти, продавани в Канада, съдържат добавена захар, без това да е посочено на етикета,

установиха учени от университета на Ватерло. Учените изследваха почти 41 000 кулинарни продукта и храни, продавани в супермаркетите. Две трети от тях съдържат добавена захар. Добавянето на захар по време на промишленото производство на храни е обезпокоително, изтъкват учените. Така хората не само поемат повече захар, но и ядат по-големи количества, отколкото ако продуктите бяха с оригиналното си сладко съдържание.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

лекарствата убиватХимикът Шейн Елисън: Лекарствата предизвикват симптоми, които би трябвало да лекуват (видео)

Изследването установи добавена захар не само в деликатесите, сладкарските и тестени изделия, и газираните напитки, но и в храни, които се продават като здравословни и храни за бебета.

От 530 храни за бебета, почти половината съдържат добавена захар.

Световната здравна организация препоръчва консумацията на добавена захар да бъде ограничена от 5 до 10 процента от общите калории за деня.

Източник: Medical News Today

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg